Oštra reakcija iz RS BiH: Srpska ne može u EHF!

"Rukometni savez Republike Srpske ne može biti primljen u Evropsku rukometnu federaciju (EHF). To nema šanse. To su gluposti i budalaštine". Tim rečima počeo je razgovor za "Dnevni avaz" generalni sekretar Rukometnog saveza BiH Smajo Karačić kada je upitan da prokomentariše izjavu predjednika Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravka Milićevića, koji je najavio kandidaturu Rukometnog saveza RS za članstvo u EHF-u.

Ostali sportovi 26.09.2014 | 17:30
Oštra reakcija iz RS BiH: Srpska ne može u EHF!

Podsetimo, Milićević je najavio da će RS RS pokrenuti proceduru prijema u EHF u svojstvu punopravnog člana.

"Iznenadila nas je odluka EHF-a o prijemu Kosova. Smatram da je u pitanju politički motiv i da ta odluka nema veze sa sportom. A, ako je to već tako i ako je EHF uveo neke nove standarde, onda i Rukometni savez RS ima potpuno pravo da aplicira za prijem u članstvo ove organizacije", istakao je Milićević u izjavi za "Dnevni avaz", dodajući da RS RS ima mnogo bolje argumente za prijem u EHF od onih koje je imalo Kosovo.

Sa druge strane, potpredsednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo odmah je zatražio održavanje vanredne sednice, naglašavajući da izjave poput Milićevićeve destabilizuju situaciju u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine pred istorijskih nastup "Zmajeva" na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje se igra u januaru naredne godine.

"Od predsednika Rukometnog saveza BiH Nevenka Hercega odmah sam zatražio da se u petak održi vanredna sednica i da vidimo u čemu je problem. Nadam se da će svi naći vremena i da će sednica biti održana", kazao je Sirćo za Dnevni avaz.

Komentari / 0

Ostavite komentar