Пљушченко би на ЗОИ 2018.

Јевгениј Пљушченко, вишеструки олимпијски, светски и европски шампион у уметничком клизању, каже да ће покушати да избори учешће на ЗОИ 2018. године.

Остали спортови 25.09.2014 | 21:45
Пљушченко би на ЗОИ 2018.

"Ако ме здравље послужи можда ћу наставити да се такмичим и покушаћу, пети пут у каријери, да учествујем на Олимпијским играма", рекао је Пљушченко за лист Руска Газета.

Он је истакао да се много боље осећа откако је у марту подвргнут операцији леђа. Пљушченко је почео да тренира у мају, али ће прескочити предстојећу такмичарску сезону, укључујући руско, европско и светско првенство.

Он је ове године учествовао на Зимским олимпијским играма у Сочију, где је освојио злато у екипној конкуренцији, али је повредио леђа и морао је да се повуче из такмичења. Тада је изјавио да планира да се пензионише, али је ипак одлучио да настави каријеру.

Пљушченко (31) је током каријере освојио по две златне и сребрне олимпијске медаље, три златне, сребрну и бронзану на светским првенствима, седам златних и три сребрне на европским шампионатима и четири златне, две сребрне и бронзану на Гран прију.

Коментари / 0

Оставите коментар