Послије 0:4 отишли на пивце!

Првотимци Падерборна су за успешан почетак сезоне у Бундес лиги награђени излетом на Октоберфест.

Фудбал 25.09.2014 | 19:00
Послије 0:4 отишли на пивце!

Екипа Бајерна у уторак је ставила тачку на Падерборнов старт из снова.

Дебитант у Бундес лиги је после четири одиграна кола био први на табели, без пораза, али је на Алијанц арени изгубио резултатом 4:0 и склизнуо неколико позиција ниже (пето коло још није комплетирано).
Међутим, тренер Андре Брајтенрајтер није замерио својим изабраницима, јер њихова намера и није да се боре за места у врху табеле, него да остану у елитном рангу и следеће сезоне.

Пораз од шампиона зато није могао да поквари позитиван утисак из претходних мечева (Мајнц 2:2, Хамбургер 3:0, Келн 0:0, Хановер 2:0)...

"За мој тим је велика ствар што смо уопште истрчали пред пун стадион обојен у црвено", алудирао је Брајтенрајтер на изглед Алијанц арене када игра Бајерн.

"Можемо бити поносни на посао који су момци одрадили у досадашњем току сезоне. Зато ћемо преноћити у Минхену, а сутра идемо заједно на Октоберфест", додао је тренер Падерборна одмах после утакмице.

Ако играчи буду у цивилу, а не у клупској опреми, многи посетиоци традиционалног сајма пива вероватно их неће ни препознати. Али, њих неће бити брига...

У суботу на Бентелер арени, против Борусије из Менхенгладбаха, наставиће да живе свој сан.
"Почели смо сезону као највећи аутсајдери у историји Бундес лиге", подсетио је Андре Брајтенрајтер, који је пре петнаестак година пролазио кроз сличну причу као играч Унтерхахинга, клуба из предграђа Минхена.

Коментари / 0

Оставите коментар