Poslije 0:4 otišli na pivce!

Prvotimci Paderborna su za uspešan početak sezone u Bundes ligi nagrađeni izletom na Oktoberfest.

Fudbal 25.09.2014 | 19:00
Poslije 0:4 otišli na pivce!

Ekipa Bajerna u utorak je stavila tačku na Paderbornov start iz snova.

Debitant u Bundes ligi je posle četiri odigrana kola bio prvi na tabeli, bez poraza, ali je na Alijanc areni izgubio rezultatom 4:0 i skliznuo nekoliko pozicija niže (peto kolo još nije kompletirano).
Međutim, trener Andre Brajtenrajter nije zamerio svojim izabranicima, jer njihova namera i nije da se bore za mesta u vrhu tabele, nego da ostanu u elitnom rangu i sledeće sezone.

Poraz od šampiona zato nije mogao da pokvari pozitivan utisak iz prethodnih mečeva (Majnc 2:2, Hamburger 3:0, Keln 0:0, Hanover 2:0)...

"Za moj tim je velika stvar što smo uopšte istrčali pred pun stadion obojen u crveno", aludirao je Brajtenrajter na izgled Alijanc arene kada igra Bajern.

"Možemo biti ponosni na posao koji su momci odradili u dosadašnjem toku sezone. Zato ćemo prenoćiti u Minhenu, a sutra idemo zajedno na Oktoberfest", dodao je trener Paderborna odmah posle utakmice.

Ako igrači budu u civilu, a ne u klupskoj opremi, mnogi posetioci tradicionalnog sajma piva verovatno ih neće ni prepoznati. Ali, njih neće biti briga...

U subotu na Benteler areni, protiv Borusije iz Menhengladbaha, nastaviće da žive svoj san.
"Počeli smo sezonu kao najveći autsajderi u istoriji Bundes lige", podsetio je Andre Brajtenrajter, koji je pre petnaestak godina prolazio kroz sličnu priču kao igrač Unterhahinga, kluba iz predgrađa Minhena.

Komentari / 0

Ostavite komentar