Вућићево писмо Обами не изазива екстремисте

Писмо премијера Србије Александра Вучића, председнику Сједињених Држава Бараку Обами, којим Београд подржава борбу против Исламске државе Ирака и Леванта, у складу је са државним и националним интересима Србије, али и потребом државе да се бори против оних који је угрожавају, изјавио је директор Форума за одговорну политику Драгомир Анђелковић.

Србија 24.09.2014 | 21:53
Вућићево писмо Обами не изазива екстремисте

Анђелковић је прецизирао да сарадња Београда и Вашингтона у борби против тероризма не подразумева удаљавање од Москве, која је веома важан савезник Србије.

Србија, са спољно политичког аспекта, има обавезу да штити сопствене интересе не конфронтирајући се при том са великим силама, са којима има разлога да одржава добре односе, каже Драгомир Анђелковић.

И управо је, према његовим речима, писмо премијера Вучића председнику Сједињених Држава Бараку Обами потврда такве позиције.

Уз констатацију да исламски фундаментализам представља опасност по читаву међународну заједницу, и посебно за државе које се - попут Србије, налазе на подручју које представља зону интереса Исламског Калифата, Анђелковић истиче да сарадња са Вашингтоном у борби против екстремиста отвара и могућност јачања комуникације и у неким другим сферама.

Писмо премијера Србије председнику Сједињених Држава, не може бити повод за акцију исламских терориста у Србији, сматра Драгомир Анђелковић.

У писму Бараку Обами, премијер Вучић истиче, да Влада Србије подржава борбу против Исламске државе Ирака и Леванта и да је спремна да, скромним средствима којима располаже, ту борбу помогне.


(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар