Vućićevo pismo Obami ne izaziva ekstremiste

Pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića, predsedniku Sjedinjenih Država Baraku Obami, kojim Beograd podržava borbu protiv Islamske države Iraka i Levanta, u skladu je sa državnim i nacionalnim interesima Srbije, ali i potrebom države da se bori protiv onih koji je ugrožavaju, izjavio je direktor Foruma za odgovornu politiku Dragomir Anđelković.

Srbija 24.09.2014 | 21:53
Vućićevo pismo Obami ne izaziva ekstremiste

Anđelković je precizirao da saradnja Beograda i Vašingtona u borbi protiv terorizma ne podrazumeva udaljavanje od Moskve, koja je veoma važan saveznik Srbije.

Srbija, sa spoljno političkog aspekta, ima obavezu da štiti sopstvene interese ne konfrontirajući se pri tom sa velikim silama, sa kojima ima razloga da održava dobre odnose, kaže Dragomir Anđelković.

I upravo je, prema njegovim rečima, pismo premijera Vučića predsedniku Sjedinjenih Država Baraku Obami potvrda takve pozicije.

Uz konstataciju da islamski fundamentalizam predstavlja opasnost po čitavu međunarodnu zajednicu, i posebno za države koje se - poput Srbije, nalaze na području koje predstavlja zonu interesa Islamskog Kalifata, Anđelković ističe da saradnja sa Vašingtonom u borbi protiv ekstremista otvara i mogućnost jačanja komunikacije i u nekim drugim sferama.

Pismo premijera Srbije predsedniku Sjedinjenih Država, ne može biti povod za akciju islamskih terorista u Srbiji, smatra Dragomir Anđelković.

U pismu Baraku Obami, premijer Vučić ističe, da Vlada Srbije podržava borbu protiv Islamske države Iraka i Levanta i da je spremna da, skromnim sredstvima kojima raspolaže, tu borbu pomogne.


(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar