Ко је Лео Уљоа, лидер листе стрелаца ПЛ?!

Нападач Лестера Леонардо Уљоа једини држи корак са фудбалером Челсија и после пет кола има исто толико голова, превазишао је преплаћене звезде у првим утакмицама у најјачој лиги света, а пре седам година је био приморан да пређе у Сегунду како би обезбедио ћерку и жену!

Фудбал 23.09.2014 | 20:30
Ко је Лео Уљоа, лидер листе стрелаца ПЛ?!

Ако одличан старт Дијега Косте у Премијер лиги - колико год да је импресиван - није изненађење, име другог играча на листи стрелаца најјачег првенства на свету то свакако јесте – Леонардо Уљоа је показао да се може играти против великана и без импозантног педигреа.

Аргентинац се показао као пун погодак управе актуелног шампиона Чемпионшипа, а иако је релативно непознат није био јефтин и Лисице су морале да оборе клупски рекорд и да овог лета издвоје 10.000.000 евра. Ова сума је такође била рекордна из Брајтон чије је редове Уљоа бранио претходних годину и по дана.
"Можда људи нису очекивали ово зато што сам дошао из Чемпионшипа. Али ја сам нападач и радим на томе сваки дан. Сада треба да радим још више јер желим да постижем голове и да помогнем тиму", објаснио је Уљоа.

А прешао је веома дугачак пут...Са 15 година се преселио више од 1.200 километара од породичног дома, на југ домовине како би га лакше запазили скаути, и то уз велико негодовоање његове мајке. У мору аргентинских талената није успео да се пробије, а као 21-годишњак је морао да се запути у Европу и то у редове шпанског друголигаша Кастељона, и то јер није имао избора.
"Имао сам жену и ћерку и био сам приморан јер ствари нису биле добре. Нисам имао други пут. Прво би изгубили 8:0 од Барсе, а онда играли 1:1 са Реалом. Борили смо се за опстанак, али ми се свидело и уживао сам", објаснио је Уљоа.

Уследио је прелазак у Алмерију и за три године је 39 пута тресао мреже, а то је било довољно тренеру Брајтона Густаву Појету да јануара 2013. године издвоји око 2.000.000 евра за нападача, 58 утакмица и 26 голова касније стигла је понуда Лестера и шанса да се Уљоа опроба против Терија, Ивановића, Мертесакера и других дефанзивних асова Премијер лиге.

И никако није разочарао, на пет утакмица у лиги је постигао исто толико голова, и то против респектабилних противника, два гола је дао Манчестер јунајтеду, а Евертону, Арсеналу и Стоуку један. Притом је три пута дао гол у року од два минута како његова екипа прими гол, и показао тај менталитет који га је држао да у 28. години оствари највећи успех. Нема одустајања код вечито насмејаног Аргентинца и можемо очекивати да ће Енглези нагледати сцена у којој Уљоа љуби тетоважу на руци у част свог деде.

У мору великих звезда који су овог лета стигли у Премијер лигу уз суманут новац, простран црвени тепих и блицеве папараца Леонардо Уљоа је успео да освоји симпатије навијача и да направи старт за поштовање у најјачој лиги света.
"Не бих ништа мењао у мом путу до овде. Оно што сада радим је плод рада, за ово сам се борио“, рекао је Уљоа.

Коментари / 0

Оставите коментар