Ko je Leo Uljoa, lider liste strelaca PL?!

Napadač Lestera Leonardo Uljoa jedini drži korak sa fudbalerom Čelsija i posle pet kola ima isto toliko golova, prevazišao je preplaćene zvezde u prvim utakmicama u najjačoj ligi sveta, a pre sedam godina je bio primoran da pređe u Segundu kako bi obezbedio ćerku i ženu!

Fudbal 23.09.2014 | 20:30
Ko je Leo Uljoa, lider liste strelaca PL?!

Ako odličan start Dijega Koste u Premijer ligi - koliko god da je impresivan - nije iznenađenje, ime drugog igrača na listi strelaca najjačeg prvenstva na svetu to svakako jeste – Leonardo Uljoa je pokazao da se može igrati protiv velikana i bez impozantnog pedigrea.

Argentinac se pokazao kao pun pogodak uprave aktuelnog šampiona Čempionšipa, a iako je relativno nepoznat nije bio jeftin i Lisice su morale da obore klupski rekord i da ovog leta izdvoje 10.000.000 evra. Ova suma je takođe bila rekordna iz Brajton čije je redove Uljoa branio prethodnih godinu i po dana.
"Možda ljudi nisu očekivali ovo zato što sam došao iz Čempionšipa. Ali ja sam napadač i radim na tome svaki dan. Sada treba da radim još više jer želim da postižem golove i da pomognem timu", objasnio je Uljoa.

A prešao je veoma dugačak put...Sa 15 godina se preselio više od 1.200 kilometara od porodičnog doma, na jug domovine kako bi ga lakše zapazili skauti, i to uz veliko negodovoanje njegove majke. U moru argentinskih talenata nije uspeo da se probije, a kao 21-godišnjak je morao da se zaputi u Evropu i to u redove španskog drugoligaša Kasteljona, i to jer nije imao izbora.
"Imao sam ženu i ćerku i bio sam primoran jer stvari nisu bile dobre. Nisam imao drugi put. Prvo bi izgubili 8:0 od Barse, a onda igrali 1:1 sa Realom. Borili smo se za opstanak, ali mi se svidelo i uživao sam", objasnio je Uljoa.

Usledio je prelazak u Almeriju i za tri godine je 39 puta tresao mreže, a to je bilo dovoljno treneru Brajtona Gustavu Pojetu da januara 2013. godine izdvoji oko 2.000.000 evra za napadača, 58 utakmica i 26 golova kasnije stigla je ponuda Lestera i šansa da se Uljoa oproba protiv Terija, Ivanovića, Mertesakera i drugih defanzivnih asova Premijer lige.

I nikako nije razočarao, na pet utakmica u ligi je postigao isto toliko golova, i to protiv respektabilnih protivnika, dva gola je dao Mančester junajtedu, a Evertonu, Arsenalu i Stouku jedan. Pritom je tri puta dao gol u roku od dva minuta kako njegova ekipa primi gol, i pokazao taj mentalitet koji ga je držao da u 28. godini ostvari najveći uspeh. Nema odustajanja kod večito nasmejanog Argentinca i možemo očekivati da će Englezi nagledati scena u kojoj Uljoa ljubi tetovažu na ruci u čast svog dede.

U moru velikih zvezda koji su ovog leta stigli u Premijer ligu uz sumanut novac, prostran crveni tepih i bliceve paparaca Leonardo Uljoa je uspeo da osvoji simpatije navijača i da napravi start za poštovanje u najjačoj ligi sveta.
"Ne bih ništa menjao u mom putu do ovde. Ono što sada radim je plod rada, za ovo sam se borio“, rekao je Uljoa.

Komentari / 0

Ostavite komentar