Шпанију у августу посјетило девет милиона туриста

Шпанију је у августу посетило 8,8 одсто више туриста него у истом периоду пре годину дана, што је убедљиво најбоље икад забележени резултат на месечном нивоу, саопштило је шпанско министрство за туризам.

Путовања 23.09.2014 | 13:32
Шпанију у августу посјетило девет милиона туриста

Најбројнији су поново били Британци (10,6 милиона), потом Французи (7,6 милиона) а затим Немци (7,1 милион).

Као и у јулу Руси суочени са слабљењем рубље у односу на евро и украјинском кризом, били су за пет одсто малобројнији него пре годину дана.

У првих осам месеци ове године број страних туриста у Сспанији је повећан 7,3 одсто на годишњем нивоу достигавши бројку од 45,4 милиона, шсто је апсолутни икад забележени рекорд.
С

трани туристи су у Шпанији у првих шест месеци ове године потрошили 26,3 милијарде евра, 7,8 одсто више него у истом периоду претходне године.

Шпанија је трећа дестинција у свету по посећености после Француске и САД. Шпанију је 2013. посетило 60,6 милиона страних туриста. Ова медитеранска земљи у којој незапосленост износи готово 25 одсто у огромној мери зависи од туристичког сектора у коме је 2012. било запослено 11,9 одсто запослене радне сбаге са 10,9 одсто удела у укупном бруто домаћем производу.

Коментари / 0

Оставите коментар