Видић се спрема за тренера

Стамени штопер лагано кује планове за будућност. 

Фудбал 23.09.2014 | 19:15
Видић се спрема за тренера

Још увек није у плану опроштај од активног играња фудбала, али Немања Видић је већ направио планове за будућност. Наиме донео је одлуку да, када једног дана буде окачио копачке о клин, крене стопама некадашњег репрезентативног саиграча Дејана Станковића и постане тренер.
"Дејан је био тако узбуђен што ће постати тренер. Знам да сада ужива у својој новој улози и надам се да ћу и ја у догледном времену постати тренер првог тима. Деки са собом носи огромно играчко искуство, а уз то је сарађивао и са бројним великим тренерима. У наредних неколико година добићу и ја Про лиценцу, а онда ћемо имати прилику да играмо један против другог", поручио је Видић медијима у Италији.

Упитан да ли сматра да је узор младим играчима, с обзиром да је дуго година био најбољи штопер света и да је јако цењен у Европи, бивши капитен Манчестер јунајтеда је рекао:
"Ја сматрам да је све у правом односу свих чланова тима. Наравно, у тиму имамо неколико искусних играча који би требало да буду узори младима како да се понашају и тренирају, али један човек не може да прави разлику", закључио је Видић.

Самим тим, он је прокоментарисао и чињеницу да се још увек навикава на фудбал у Италији и начин рада судија. Подсетимо, Видић се на терен враћа после контроверзног црвеног картона у дебитантском мечу с Торином, када је саркастични аплауз испровоцирао арбитра, а потом је уследило искључење...
"Јасно је, морам да се адаптирам што пре. Још увек учим како треба да играм фудбал у Италији, а то укључује и сарадњу са судијама, начин на који воде утакмице... Разумем их, њима је тешко, јер играчи често 'притискају' судије, траже пенале и неке сличне ствари. У Енглеској се то ради у много мањој мери. Ако ме питате који стил игре највише волим, онда је то онај на Острву, који је по мени најпоштенији", закључио је прекаљени штопер.

Коментари / 0

Оставите коментар