Vidić se sprema za trenera

Stameni štoper lagano kuje planove za budućnost. 

Fudbal 23.09.2014 | 19:15
Vidić se sprema za trenera

Još uvek nije u planu oproštaj od aktivnog igranja fudbala, ali Nemanja Vidić je već napravio planove za budućnost. Naime doneo je odluku da, kada jednog dana bude okačio kopačke o klin, krene stopama nekadašnjeg reprezentativnog saigrača Dejana Stankovića i postane trener.
"Dejan je bio tako uzbuđen što će postati trener. Znam da sada uživa u svojoj novoj ulozi i nadam se da ću i ja u doglednom vremenu postati trener prvog tima. Deki sa sobom nosi ogromno igračko iskustvo, a uz to je sarađivao i sa brojnim velikim trenerima. U narednih nekoliko godina dobiću i ja Pro licencu, a onda ćemo imati priliku da igramo jedan protiv drugog", poručio je Vidić medijima u Italiji.

Upitan da li smatra da je uzor mladim igračima, s obzirom da je dugo godina bio najbolji štoper sveta i da je jako cenjen u Evropi, bivši kapiten Mančester junajteda je rekao:
"Ja smatram da je sve u pravom odnosu svih članova tima. Naravno, u timu imamo nekoliko iskusnih igrača koji bi trebalo da budu uzori mladima kako da se ponašaju i treniraju, ali jedan čovek ne može da pravi razliku", zaključio je Vidić.

Samim tim, on je prokomentarisao i činjenicu da se još uvek navikava na fudbal u Italiji i način rada sudija. Podsetimo, Vidić se na teren vraća posle kontroverznog crvenog kartona u debitantskom meču s Torinom, kada je sarkastični aplauz isprovocirao arbitra, a potom je usledilo isključenje...
"Jasno je, moram da se adaptiram što pre. Još uvek učim kako treba da igram fudbal u Italiji, a to uključuje i saradnju sa sudijama, način na koji vode utakmice... Razumem ih, njima je teško, jer igrači često 'pritiskaju' sudije, traže penale i neke slične stvari. U Engleskoj se to radi u mnogo manjoj meri. Ako me pitate koji stil igre najviše volim, onda je to onaj na Ostrvu, koji je po meni najpošteniji", zaključio je prekaljeni štoper.

Komentari / 0

Ostavite komentar