У Вухану низ предаја мечева! Зашто?

Обавезе према спонзорима и густ годишњи календар све чешће узимају данак професионалним тенисерима и тенисеркама.

Тенис 23.09.2014 | 18:45
У Вухану низ предаја мечева! Зашто?

Већ одавно је познато да АТП Мастерс у Паризу врхунски тенисери не доживљавају превише такмичарски, јер се игра само недељу дана пре завршног Мастерса.

Тако смо у последњих неколико година имали изненађујуће резултате неких не баш најбољих играча и велики број различитих шампиона.

Током ове недеље дешава се нешто слично на WТА турниру у Вухану, где су прва два дана донела прворазредна изненађења.

Тениски турнир у кинеском граду долази после два веома јака у Токију и Сеулу, а пре оног у Пекингу, који вероватно представља последњу шансу играчицама да овере пласман на завршни турнир.

Такмичење у Вухану почело је неочекивано, пету носитељку Агњешку Радвањску избацила је талентована Францускиња Каролин Гарсија после велике борбе. Уследио је меч Ане Ивановић и Анастасије Пављученкове, а српска тенисерка предала је при вођству Рускиње са 7:5, 6:5.

Ивановићева је била уморна због играња два меча за мање од 30 сати (дан раније освојила турнир у Токију против Вознијацки), а разлог предаје јесте повреда левог бутног мишића.

Већ после ова два сусрета могли смо да видимо ново изненађење, када је у руском дербију Светлана Кузњецова узела први сет Марији Шараповој. Ипак, Шарапова је успела да се врати и преокрене резултат – 3:6, 6:2. 6:2.

Уторак је почео новим испадањем једне од носитељки, Симона Халеп (2) изгубила је од Гарбиње Мугурусе са 2:6, 6:2, 6:3. Шпањолки је то била друга победа над топ 5 играчицом ове сезоне.

Каролина Вознијацки је у тај брејку трећег сета избегла елиминацију од Карле Суарес Наваро, да би потом ње уследила нова предаја – Јелена Јанковић није могла да настави меч против Коко Вандевеге.

Јанковићева је у првом колу лако победила Кристину Мекхејл, али је већ код 4:1 у првом сету за Вандевеге одлучила да преда. Разлог предаје још није познат.

Последњи у низу отказа на турниру у Вухану десио се у дуелу прве тенисерке света Серене Вилијамс и Ализе Корне из Француске. Серена је због малаксалости и несвестице одустала у претпоследњем гему првог сета, иако је водила са 6:5.

Ово је други пут да Вилијамс предаје меч због сличних проблема, после турнира у Вимблдону, када је такмичење у дублу завршила у трећем колу.

Американка је имала успорене покрете и деловала је дезоријентисано и током самог меча, баш као и на теренима Ол Ингланд Клаба.

То значи да је пет од првих 10 носитељки у Вухану завршило такмичење већ другог дана, а не би било изненађења да још нека испадне у уторак.

Организатори турнира морали би да се запитају колико им доброг доноси термин одигравања, након сумњивих резултата у понедељак и уторак.

Коментари / 0

Оставите коментар