U Vuhanu niz predaja mečeva! Zašto?

Obaveze prema sponzorima i gust godišnji kalendar sve češće uzimaju danak profesionalnim teniserima i teniserkama.

Tenis 23.09.2014 | 18:45
U Vuhanu niz predaja mečeva! Zašto?

Već odavno je poznato da ATP Masters u Parizu vrhunski teniseri ne doživljavaju previše takmičarski, jer se igra samo nedelju dana pre završnog Mastersa.

Tako smo u poslednjih nekoliko godina imali iznenađujuće rezultate nekih ne baš najboljih igrača i veliki broj različitih šampiona.

Tokom ove nedelje dešava se nešto slično na WTA turniru u Vuhanu, gde su prva dva dana donela prvorazredna iznenađenja.

Teniski turnir u kineskom gradu dolazi posle dva veoma jaka u Tokiju i Seulu, a pre onog u Pekingu, koji verovatno predstavlja poslednju šansu igračicama da overe plasman na završni turnir.

Takmičenje u Vuhanu počelo je neočekivano, petu nositeljku Agnješku Radvanjsku izbacila je talentovana Francuskinja Karolin Garsija posle velike borbe. Usledio je meč Ane Ivanović i Anastasije Pavljučenkove, a srpska teniserka predala je pri vođstvu Ruskinje sa 7:5, 6:5.

Ivanovićeva je bila umorna zbog igranja dva meča za manje od 30 sati (dan ranije osvojila turnir u Tokiju protiv Voznijacki), a razlog predaje jeste povreda levog butnog mišića.

Već posle ova dva susreta mogli smo da vidimo novo iznenađenje, kada je u ruskom derbiju Svetlana Kuznjecova uzela prvi set Mariji Šarapovoj. Ipak, Šarapova je uspela da se vrati i preokrene rezultat – 3:6, 6:2. 6:2.

Utorak je počeo novim ispadanjem jedne od nositeljki, Simona Halep (2) izgubila je od Garbinje Muguruse sa 2:6, 6:2, 6:3. Španjolki je to bila druga pobeda nad top 5 igračicom ove sezone.

Karolina Voznijacki je u taj brejku trećeg seta izbegla eliminaciju od Karle Suares Navaro, da bi potom nje usledila nova predaja – Jelena Janković nije mogla da nastavi meč protiv Koko Vandevege.

Jankovićeva je u prvom kolu lako pobedila Kristinu Mekhejl, ali je već kod 4:1 u prvom setu za Vandevege odlučila da preda. Razlog predaje još nije poznat.

Poslednji u nizu otkaza na turniru u Vuhanu desio se u duelu prve teniserke sveta Serene Vilijams i Alize Korne iz Francuske. Serena je zbog malaksalosti i nesvestice odustala u pretposlednjem gemu prvog seta, iako je vodila sa 6:5.

Ovo je drugi put da Vilijams predaje meč zbog sličnih problema, posle turnira u Vimbldonu, kada je takmičenje u dublu završila u trećem kolu.

Amerikanka je imala usporene pokrete i delovala je dezorijentisano i tokom samog meča, baš kao i na terenima Ol Ingland Klaba.

To znači da je pet od prvih 10 nositeljki u Vuhanu završilo takmičenje već drugog dana, a ne bi bilo iznenađenja da još neka ispadne u utorak.

Organizatori turnira morali bi da se zapitaju koliko im dobrog donosi termin odigravanja, nakon sumnjivih rezultata u ponedeljak i utorak.

Komentari / 0

Ostavite komentar