Остенде повлачи дрес Весе Петровића

Некадашњи играч ФМП и Партизана и репрезентативац СР Југославије Веселин Петровић биће први играч у историји Остендеа коме ће бити повучен дрес.

Кошарка 23.09.2014 | 18:30
Остенде повлачи дрес Весе Петровића

Клуб из Западне Фландрије је решио да се тако одужи Петровицу за девет година верности, па у будућности дрес са бројем 10 више неће бити у употреби.

Петровић, који је у дресовима два београдска клуба освојио пет трофеја, а са репрезентацијом био првак Европе у Турској 2001, у Белгији је провео последњих девет година и освојио са Остендеом девет трофеја.

Петровић је у Остенде стигао 2005, после кратке епизоде у Пепинстеру, и врло брзо постао љубимац публике захваљујући својој бескомпромисној борбености. Недуго затим је стекао и звање капитена, а учествовао је у освајању пет националних титула и цетири купа.

Председник клуба Артур Хуталс изјавио је да је гест клуба дошао из срца, и да су сви - како управа, тако и навијачи - били сложни у одлуци да овако нешто треба да се деси.

"Веселин је икона клуба - његова борбеност, његови труд и истрајност произвели су га у једног од највећих играча у историји Остендеа. Увек ћемо га памтити као великог капитена, али и великог човека, који је увек имао времена за навијаче", изјавио је Хуталс за клупски сајт.

Церемонија повлачења Петровићевог дреса заказана је за уторак у 20:30, петнаест минута пре почетка меча квалификација за Евролигу Остенде - Асвел. Град на белгијској обали Северног мора је овогодишњи домаћин квалификационог турнира.

Петровић је рођен у Сарајеву, а јуниорске дане провео је у Босни и Војводини. Пет година провео је играјући за ФМП (у два наврата), са којим је освојио два купа. За три сезоне у дресу Партизана био је једном првак и освојио два купа, а пре одласка у Белгију био је годину дана члан Будућности.

Са младом репрезентацијом СР Југославије (до 21 године) освојио је бронзу на СП у Аустралији 1997, био је члан младе репрезентације (до 20 година) која је 1998. освојила ЕП у Италији, а круна репрезентативне каријере је било злато на ЕП у Турској 2001.

Коментари / 0

Оставите коментар