Ostende povlači dres Vese Petrovića

Nekadašnji igrač FMP i Partizana i reprezentativac SR Jugoslavije Veselin Petrović biće prvi igrač u istoriji Ostendea kome će biti povučen dres.

Košarka 23.09.2014 | 18:30
Ostende povlači dres Vese Petrovića

Klub iz Zapadne Flandrije je rešio da se tako oduži Petrovicu za devet godina vernosti, pa u budućnosti dres sa brojem 10 više neće biti u upotrebi.

Petrović, koji je u dresovima dva beogradska kluba osvojio pet trofeja, a sa reprezentacijom bio prvak Evrope u Turskoj 2001, u Belgiji je proveo poslednjih devet godina i osvojio sa Ostendeom devet trofeja.

Petrović je u Ostende stigao 2005, posle kratke epizode u Pepinsteru, i vrlo brzo postao ljubimac publike zahvaljujući svojoj beskompromisnoj borbenosti. Nedugo zatim je stekao i zvanje kapitena, a učestvovao je u osvajanju pet nacionalnih titula i cetiri kupa.

Predsednik kluba Artur Hutals izjavio je da je gest kluba došao iz srca, i da su svi - kako uprava, tako i navijači - bili složni u odluci da ovako nešto treba da se desi.

"Veselin je ikona kluba - njegova borbenost, njegovi trud i istrajnost proizveli su ga u jednog od najvećih igrača u istoriji Ostendea. Uvek ćemo ga pamtiti kao velikog kapitena, ali i velikog čoveka, koji je uvek imao vremena za navijače", izjavio je Hutals za klupski sajt.

Ceremonija povlačenja Petrovićevog dresa zakazana je za utorak u 20:30, petnaest minuta pre početka meča kvalifikacija za Evroligu Ostende - Asvel. Grad na belgijskoj obali Severnog mora je ovogodišnji domaćin kvalifikacionog turnira.

Petrović je rođen u Sarajevu, a juniorske dane proveo je u Bosni i Vojvodini. Pet godina proveo je igrajući za FMP (u dva navrata), sa kojim je osvojio dva kupa. Za tri sezone u dresu Partizana bio je jednom prvak i osvojio dva kupa, a pre odlaska u Belgiju bio je godinu dana član Budućnosti.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije (do 21 godine) osvojio je bronzu na SP u Australiji 1997, bio je član mlade reprezentacije (do 20 godina) koja je 1998. osvojila EP u Italiji, a kruna reprezentativne karijere je bilo zlato na EP u Turskoj 2001.

Komentari / 0

Ostavite komentar