Пиво, мушка зимница

Припрема пива данас јесте мушка зимница, с тим да је то некад био више женски занат. 

Свијет 23.09.2014 | 08:40
Пиво, мушка зимница

Ма чији данас био – питање је да ли се у њему само ужива, или може и да се уштеди.

"Домаће пиво које се прави испадне доста јефтиније од куповног индустријског пива, али то није главна поента кућног пиварства. Оно што је битно – то је да људи могу да истражују разне стилове и направе баш онакво пиво какво им се свиђа", каже мајстор за пиво Марко Секуловић.

Да бисте пронашли свој стил, потребни су вам опрема и састојци. Од тог момента, пиво са вашим презименом је готово за 30 дана. И оно се пије некако другачије него било које друго.

"Није пиво да би се напио, него да уживаш у друштву, у укусу, уз неку добру утакмицу", прича кућни пивар Владимир Божић.

Ако тражите другачији укус док лично пиво не сазри, једино место где ће вас разумети је паб који не служи ништа осим 104 врсте пива.

"Ми смо једино место у Европи које има овај концепт, звучи мало нескромно, али имамо пива довољна да задовоље свачији укус. Од оног са чоколадом, бананом, са коријандером, медом, камилицом", наводи Огњен Вучковић, власник паба "Само пиво".

Ипак, најдраже је оно наше, и то нас враћа на почетак приче. Месец дана касније мушка зимница је спремна за конзумацију.

Ако се вашем друштву не свиди рецептура – промените је. А ако се вама свиђа рецептура – промените друштво.

До пива у шест корака:

1. Укомљавање (85 минута)
2. Цеђење/ испирање
3. Кување (90 минута)
4. Хлађење
5. Ферментација (седам дана)
6. Флаширање и одлежавање (20 дана)

Извор: РТС.рс

Коментари / 0

Оставите коментар