Гдје је новац од донација?

Кредитна средства од Свјетске банке ускоро ће бити на рачунима ентитета. То је за БН телевизију потврдио министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић. Међутим, гдје је завршио новац од донација намјењен са санацију штете од поплва? Главно је питање које се поствља ових дана.

Босна и Херцеговина 22.09.2014 | 22:51
Гдје је новац од донација?

Умјесто обећаних 84, 5 милион долара, БиХ ће се задужити за додатних 15 милиона. Свјетска банка је одобрила 100 милиона долара БиХ за хитну санацију шетете од поплава. То је за БН ТВ потврдио министар финансија и трезора БиХ.  Никола Шпирић, каже, да је обавјештење борда директра стигло прије неколико дана.

Владе РС и Федерације само  треба да попуне апликације и средства ће ускоро бити на рачунима енитита. Никола Шпрић, демнатује наводе да ће кредит бит искоришћен за крпљење буџетских рупа.

Мистерија око кредита је готово рјешена, али није рјешено питање шта је са новцем од донација који је намјењен за санацију штете од поплава. Због тога су РС и ФБиХ  на удару критика страних амбасада. Озбиљне оптужбе су посебно исписане на страници Америчке амбасаде. Гдје су завршили милиони питање је на које и опозиција тражи одговор?

Поједине амбасаде оптужиле су политичке лидере у БиХ да су искористили милионе од донција за крпљење буџетских рупа, а да је најмање користи имало поплављено становништво. И економски аналитичари су сличног мишљења.

Из Владе стиже демант. У саопштењу наводе да у буџете РС и ФБиХ није уплаћена ниједна марка било каквих страних донација намјењених за санацију посљедица поплава. Информације које пласирају поједине амабасаде су, тврде, у Влади најобичнија лаж у предизборно вријеме.

(БН ТВ)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Доста висе

22.09.2014 21:05

Средства се тросе на предизборну кампању Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

22.09.2014 21:20

тонемо све дубље,морал нам је на висини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карингтон

22.09.2014 21:54

Отисло лобистима који су уговорили Додику састанак са Путином како би му саопстио да це му Република Српска отписати 135 милиона марака дуга,а да це они нама дати кредит са огромном каматом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

22.09.2014 22:14

питам се хоћемо ли икад дочекати у овој држави да нормално живимо и да постоји закон за све једнако и ако су тасретства намјењена у хуманитарне сврхе да ту буду и употребљена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ристо

23.09.2014 14:00

И те како. У Бијељини у граду постоје људи који су добили и два вауцера и помоц плус од фирме. Све је ово лоповлук невидјених размјера поготово у Републици Српској. Објављујте ако смијете ко је добио вауцере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

23.09.2014 14:16

Избори су треба купити гласове ј...с.поплаве и народ нек цекају

ОДГОВОРИТЕ