Анонимуси објавили рат исламистима

Анонимуси су планирали нападе на неколико држава које подржавали ИСИС, поготово финансијски. Међу њима су Турска и Саудијска Арабија.

Свијет 22.09.2014 | 21:43
Анонимуси објавили рат исламистима

Хакерска група Анонyмоус почела је кампању против Исламске државе и ИСИС-а на интернету. У ексклузивном интервјуу за ТВ Франце 24 један од чланова Анонyмуса изавио је како је њихов циљ заштита беспомоћних у цајбер и у стварном свету.

"Желимо да упозоримо на то колико је у ствари критична ситуација у Ираку. Такође, желимо да скренемо пажњу на чињеницу да су Сједињене Америчке Државе посредно и непосредно криве за кризу коју данас имамо у Ираку. Хтели смо да покажемо да Исламска држава није исто што и исламска религија", рекао је Анонyмоус који је појавио с познатом маском на лицу.

Изјавио је да су међу акцијама које су планирали напади на неколико држава које подржавају ИСИС, поготово финансијски. Међу њима су Турска и Саудијска Арабија.

"Упозорили смо их да ћемо, уколико и даље наставе потпомагати Исламску државу, бити присиљени да уништимо њихову виртуалну инфраструктуру. И да, имамо људе који то могу да изведу", поручио је Анонyмоус.

Већина пропаганде ИСИС-а одвија се на интернету где се размећу својим (не)делима и управо је зато сајберспејс њихова "Ахилова пета". Тwиттер је скинуо неколико исламистичких рачуна или их је блокирао, а Анонyмоуси су се одлучили на другу методу. Разоткривају их на њиховом терену.

"Желимо да покажемо да су ти људи преваранти и лажљивци. Они су само гангстери који су 'присвојили' ислам као религију, али они с њом и њеним вредностима немају никакве везе. У почетку операције планирали смо да хакеришемо рачуне неких од чланова ИСИС-а. Али, тако бисмо блокирали информације. Зато смо одлучили да ћемо им радије одговарати, говорећи праву истину о њима. Некада и они нама одговоре, некада не, но не могу се борити с истином", закључио је Анонyмоус.

Коментари / 0

Оставите коментар