Anonimusi objavili rat islamistima

Anonimusi su planirali napade na nekoliko država koje podržavali ISIS, pogotovo finansijski. Među njima su Turska i Saudijska Arabija.

Svijet 22.09.2014 | 21:43
Anonimusi objavili rat islamistima

Hakerska grupa Anonymous počela je kampanju protiv Islamske države i ISIS-a na internetu. U ekskluzivnom intervjuu za TV France 24 jedan od članova Anonymusa izavio je kako je njihov cilj zaštita bespomoćnih u cajber i u stvarnom svetu.

"Želimo da upozorimo na to koliko je u stvari kritična situacija u Iraku. Takođe, želimo da skrenemo pažnju na činjenicu da su Sjedinjene Američke Države posredno i neposredno krive za krizu koju danas imamo u Iraku. Hteli smo da pokažemo da Islamska država nije isto što i islamska religija", rekao je Anonymous koji je pojavio s poznatom maskom na licu.

Izjavio je da su među akcijama koje su planirali napadi na nekoliko država koje podržavaju ISIS, pogotovo finansijski. Među njima su Turska i Saudijska Arabija.

"Upozorili smo ih da ćemo, ukoliko i dalje nastave potpomagati Islamsku državu, biti prisiljeni da uništimo njihovu virtualnu infrastrukturu. I da, imamo ljude koji to mogu da izvedu", poručio je Anonymous.

Većina propagande ISIS-a odvija se na internetu gde se razmeću svojim (ne)delima i upravo je zato sajberspejs njihova "Ahilova peta". Twitter je skinuo nekoliko islamističkih računa ili ih je blokirao, a Anonymousi su se odlučili na drugu metodu. Razotkrivaju ih na njihovom terenu.

"Želimo da pokažemo da su ti ljudi prevaranti i lažljivci. Oni su samo gangsteri koji su 'prisvojili' islam kao religiju, ali oni s njom i njenim vrednostima nemaju nikakve veze. U početku operacije planirali smo da hakerišemo račune nekih od članova ISIS-a. Ali, tako bismo blokirali informacije. Zato smo odlučili da ćemo im radije odgovarati, govoreći pravu istinu o njima. Nekada i oni nama odgovore, nekada ne, no ne mogu se boriti s istinom", zaključio je Anonymous.

Komentari / 0

Ostavite komentar