Алонсо иде из Ферарија!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо наводно је саопштио челницима Ферарија да ће напустити тим на крају сезоне, преноси “Газета дело Спорт”.

Остали спортови 22.09.2014 | 23:30
Алонсо иде из Ферарија!

Уколико те гласине испоставе као истините, то ће доста продрмати Формулу 1, пошто би могло да буде занимљивих трансфера током зиме.

Међутим, одмах се постављају питања како Алонсо може да се извуче из важећег уговора који има са Фераријем до краја следеећ сезоне и где би могао да настави каријеру.

Ова сезона је за сада катастрофална за Ферари, а Шпанац је најбољи резултат остварио на Великој награди Мађарске, када је био други. То је условило низ промена унутар италијанског тима, а на крају и оставку дугогодишњег председника Ферари групе Луке ди Монтецемола.

Шпански медији такође спекулишу о томе да ће Алонсо напустити Ферари. Тако “Спорт” преноси да је Алонсу доста тога да буде ватрогасац у Маранелу.

Последњих месеци доста се спекулисало о Алонсовој будућности, пошто он од тренутка када је дошао у Ферари не крије да жели трећу титулу. Од тада је прошло скоро пет година, а број његових титула остао је исти. Међутим, све гласине су негиране или од стране Алонса или Ферарија.

Тим који највише прати развој ситуације око Алонса дефинитивно је Мекларен. Британски тим не крије да жели да види Шпанца поново у својим редовима, посебно због нове сарадње са Хондом, која ступа на снагу следеће године. Због тога тим на челу са Роном Денисом жели да се постара да у својим болидима има најбоље возаче који би могли да остваре резултате какве су имали Аертон Сена и Ален Прост у црвено-белим болидима који су потписивали Мекларен и Хонда.

Алонсо је последњих недеља повезиван и са Ред Булом, а по том сценарију би Себастијан Фетел отишао у италијански тим. Међутим, из аустријског тима су то негирали то више пута, јер нису спремни да се одрекну Фетела, који пред собом има више сезона у Формули 1 од Алонса.

Медији увелико спекулишу о клаузулама у Алонсовом уговору које би могле да му омогуће одлазак из Ферарија. Једна могућност је да му у уговору стоји да може да оде ако Ферари не буде међу три тима у конкуренцији конструктора. Италијански тим је негирао, али је други и то врло могући сценарио да стоји да може да оде ако 1. септембра има 25 бодова мање од лидера. У овом тренутку, његов заостатак је 99 бодова.

Подсетимо, Алонсо је и 2007. године потписао трогодишњи уговор са Меклареном, али је успео да се извуче и врати се у Рено, а потом, како је сам рекао, оствари свој сан и пређе у Ферари. Међутим, пошто своје циљеве није испунио, а нико му не гарантује да ће то учинити до краја уговора, врло је могуће да заиста потражи неко друго место где ће имати велике шансе. Одговоре на та питања добићемо у наредним недељама.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Јапана на легендарној “Сузуки” 5. октобра.

Коментари / 0

Оставите коментар