Alonso ide iz Ferarija!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso navodno je saopštio čelnicima Ferarija da će napustiti tim na kraju sezone, prenosi “Gazeta delo Sport”.

Ostali sportovi 22.09.2014 | 23:30
Alonso ide iz Ferarija!

Ukoliko te glasine ispostave kao istinite, to će dosta prodrmati Formulu 1, pošto bi moglo da bude zanimljivih transfera tokom zime.

Međutim, odmah se postavljaju pitanja kako Alonso može da se izvuče iz važećeg ugovora koji ima sa Ferarijem do kraja sledeeć sezone i gde bi mogao da nastavi karijeru.

Ova sezona je za sada katastrofalna za Ferari, a Španac je najbolji rezultat ostvario na Velikoj nagradi Mađarske, kada je bio drugi. To je uslovilo niz promena unutar italijanskog tima, a na kraju i ostavku dugogodišnjeg predsednika Ferari grupe Luke di Montecemola.

Španski mediji takođe spekulišu o tome da će Alonso napustiti Ferari. Tako “Sport” prenosi da je Alonsu dosta toga da bude vatrogasac u Maranelu.

Poslednjih meseci dosta se spekulisalo o Alonsovoj budućnosti, pošto on od trenutka kada je došao u Ferari ne krije da želi treću titulu. Od tada je prošlo skoro pet godina, a broj njegovih titula ostao je isti. Međutim, sve glasine su negirane ili od strane Alonsa ili Ferarija.

Tim koji najviše prati razvoj situacije oko Alonsa definitivno je Meklaren. Britanski tim ne krije da želi da vidi Španca ponovo u svojim redovima, posebno zbog nove saradnje sa Hondom, koja stupa na snagu sledeće godine. Zbog toga tim na čelu sa Ronom Denisom želi da se postara da u svojim bolidima ima najbolje vozače koji bi mogli da ostvare rezultate kakve su imali Aerton Sena i Alen Prost u crveno-belim bolidima koji su potpisivali Meklaren i Honda.

Alonso je poslednjih nedelja povezivan i sa Red Bulom, a po tom scenariju bi Sebastijan Fetel otišao u italijanski tim. Međutim, iz austrijskog tima su to negirali to više puta, jer nisu spremni da se odreknu Fetela, koji pred sobom ima više sezona u Formuli 1 od Alonsa.

Mediji uveliko spekulišu o klauzulama u Alonsovom ugovoru koje bi mogle da mu omoguće odlazak iz Ferarija. Jedna mogućnost je da mu u ugovoru stoji da može da ode ako Ferari ne bude među tri tima u konkurenciji konstruktora. Italijanski tim je negirao, ali je drugi i to vrlo mogući scenario da stoji da može da ode ako 1. septembra ima 25 bodova manje od lidera. U ovom trenutku, njegov zaostatak je 99 bodova.

Podsetimo, Alonso je i 2007. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Meklarenom, ali je uspeo da se izvuče i vrati se u Reno, a potom, kako je sam rekao, ostvari svoj san i pređe u Ferari. Međutim, pošto svoje ciljeve nije ispunio, a niko mu ne garantuje da će to učiniti do kraja ugovora, vrlo je moguće da zaista potraži neko drugo mesto gde će imati velike šanse. Odgovore na ta pitanja dobićemo u narednim nedeljama.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Japana na legendarnoj “Suzuki” 5. oktobra.

Komentari / 0

Ostavite komentar