Србија спремна да понуди бројне пројекте

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је да је Србија спремна да бројним пројектима привуче инвестиције из Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ и уложи максималне напоре да у сарадњи са инвеститорима из те земље покрене своју економију.

Србија 18.09.2014 | 19:54
Србија спремна да понуди бројне пројекте

Николић је приликом разговора са престолонасљедником УАЕ шеиком Мухамедом бин Заједом захвалио Емиратима за досадашње инвестиције и истакао важност даљег јачања билатералних односа, нарочито у области
економије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

"Србија је спремна да бројним пројектима привуче инвестиције из Емирата и уложи максималне напоре да у сарадњи са инвеститорима из те земље покрене своју економију. Традиција пријатељства два народа искована је у време када је Србија била у много бољем економском положају него сада.

Помажући Србију њени пријатељи из Емирата инвестицијама исказују захвалност", нагласио је Николић.

Шеик бин Зајед ал Нахјан нагласио је да ће Емирати наставити да инвестирају у Србију, од које очекују израду пројеката у различитим областима, као што су пољопривреда, информационе технологије, фармацеутска индустрија и слично.

Он је овом приликом позвао предсједника Николића да дође у званичну посјету Емиратима у новембру.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боо

18.09.2014 20:46

Србија пуна Арапа јос Мало има да се зене па да српкињама праве арапску дјецу звуци мало познато и турци су имали српске зене

ОДГОВОРИТЕ