Srbija spremna da ponudi brojne projekte

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija spremna da brojnim projektima privuče investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ i uloži maksimalne napore da u saradnji sa investitorima iz te zemlje pokrene svoju ekonomiju.

Srbija 18.09.2014 | 19:54
Srbija spremna da ponudi brojne projekte

Nikolić je prilikom razgovora sa prestolonasljednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom zahvalio Emiratima za dosadašnje investicije i istakao važnost daljeg jačanja bilateralnih odnosa, naročito u oblasti
ekonomije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

"Srbija je spremna da brojnim projektima privuče investicije iz Emirata i uloži maksimalne napore da u saradnji sa investitorima iz te zemlje pokrene svoju ekonomiju. Tradicija prijateljstva dva naroda iskovana je u vreme kada je Srbija bila u mnogo boljem ekonomskom položaju nego sada.

Pomažući Srbiju njeni prijatelji iz Emirata investicijama iskazuju zahvalnost", naglasio je Nikolić.

Šeik bin Zajed al Nahjan naglasio je da će Emirati nastaviti da investiraju u Srbiju, od koje očekuju izradu projekata u različitim oblastima, kao što su poljoprivreda, informacione tehnologije, farmaceutska industrija i slično.

On je ovom prilikom pozvao predsjednika Nikolića da dođe u zvaničnu posjetu Emiratima u novembru.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boo

18.09.2014 20:46

Srbija puna Arapa jos Malo ima da se zene pa da srpkinjama prave arapsku djecu zvuci malo poznato i turci su imali srpske zene

ODGOVORITE