Цирих - град чоколаде

"Просто обожавам проналазити нове чоколадне посластице у Цириху - каже Керин Русет док се припрема да води малу групу туриста кроз уске улице Старог града.

Путовања 18.09.2014 | 20:10
Цирих - град чоколаде

Русетова зарађује за живот упознавајући туристе са најбољим производима од чоколаде који се могу наћи у овом швајцарском граду. "Чоколадна тура" креће на тргу Парадеплац и са продавницом компаније "Спрунгли", која нуди чоколадне производе високог квалитета и позната је по маленим деликатесом -  колачем од бјеланаца луксембургли.

Иако се у Цириху могу наћи продавнице слаткиша  са добром чоколадом и познатим пралинама, прилично је тешко наћи изузетне чоколадне производе. Ту на сцену ступа Керин, поријеклом Њујорчанка која је прилично згодна упркос послу којим се бави.

Она већ шест година живи у Швајцарској и путем своје туре "Слатки Цирих" дијели знање и страст о малим продавницама са изузетним кондиторским производима.

- Када се нађете овдје обавезно морате посјетити Спрингли. Ово мјесто је увијек живахно, али није уврштено у туру, јер се фокусирамо на мале скривене продавнице које обични туристи тешко могу открити - објашњава млада Американка док са омањом групом стоји испред познате продавнице.

Неколико минута затим група се налази у пјешачкој улици у Старом граду и уживају у производима "Хонолда", породичне конфетерије која је основана 1905. године. Њихов најпопуларнији производ је "лотис бест", хрскава нугат коцка са тонка сјеменом и морском сољу која се прерађује у Португалији, и преливена чоколадним преливом "Криоло де Венецуела".

Ту су и остали производи са неочекиваним састојцима као што је лимунова трава са пацифичких острва и вијетнамски ђумбир.

- Тајна прављења одличних посластица лежи у балансу - ако нађете добар баланс онда комбинација различитих састојака просто функционише - каже Русет.

Продавница такође нуди и демонстрацију нових производа као што су лагани колачи са преливом од кремастог сира и колачи се интересантним именима "Коко Шанел" и "Мерилин Монро". Између посјета продавницама група прави паузе код фонтана којих у Цириху има заиста много.


Едукација

Учесници туре углавном расправљају о чоколади и свим стварима везаним за њу, као што је њено поријекло и проценти какао праха. Они током туре могу научити да се чоколада вреднује на сличан начин као вина, и посебна пажња се води о поријекло какаоа јер он значајно одређује укус чоколаде.

УСЛУГЕ                  

Смјештај   120 КМ

Ручак       50 КМ

Пиће          17 КМ

Обилазак   40 КМ

Превоз       8 КМ



Коментари / 0

Оставите коментар