ЕУ одмрзла имовину породице Милошевић!

Европска унија укинула је одредбу којом је породици Милошевић - Бориславу, Слободану, Мирјани Марковић и њиховој деци Марији и Марку, као и снаји Милици Гајић, замрзнута имовина у земљама Европске уније!

Србија 18.09.2014 | 17:24
ЕУ одмрзла имовину породице Милошевић!

Поред породице Милошевић, на списку је још седморо особа - Милан Милутиновић, некадашњи председник Србије, Драгољуб Ојданић, генерал, некадашњи министар одбране, Никола Шаиновић, некадашњи заменик председника владе СР Југославије, Влајко Стојиљковић, некадашњи министар полиције, Миле Мркшић, генерал, Мирослав Радић, официр, и Веселин Шљиванчанин, официр.

Нису претња демократији

Кетрин Ештон, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност, у име Европске комисије, у понедељак, 15. септембра, предложила је да се укине Уредба 2488/2000 Савета ЕУ, по којој је у ЕУ била замрзнута имовина некадашњег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића и лица из његовог ближег окружења.

- С обзиром на то да је Савет ЕУ у међувремену утврдио да не постоји више разлог за рестриктивне мере против у додатку наведених лица јер она више не представљају опасност за учвршћивање демократије, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност и читава Комисија ЕУ предлажу да се укине горенаведена уредба.

Чим Савет ЕУ прихвати овај предлог, те се он објави у Службеном листу ЕУ, биће одмрзнута имовина преосталим лицима, која су до данас на листи оних којима је имовина замрзнута - сазнајемо у аустријском парламенту.

Црна листа из деведесетих

У изјави Мирјана Марковић тврди да њена породица и она немају ништа од имовине у земљама ЕУ!

-Ни ја, ни мој муж, ни наша деца Марија и Марко, немамо никакву имовину у земљама ЕУ, никад нисмо ни имали - поручила је Марковић, али није желела да коментарише како се осећа поводом одлуке ЕУ.

И породични пријатељ породице Милошевић-Марковић Драган Хаџи Антић тврди да они немају ништа од имовине у земљама ЕУ.

- То је стари списак, одлука још из 1999. или 2000. године, а одредбом о замрзавању имовине, тада им је забрањено и да путују у земље ЕУ - каже Антић.

СА СПИСКА ТРОЈЕ МРТВО

1. Слободан Милошевић бивши председник Србије и СР Југославије
Преминуо је у притвору, у својој ћелији у Схевенингену 11. марта 2006. године. Његово беживотно тело пронашли су стражари, одмах су позвали особље притворске јединице и дежурног лекара, који је потврдио Милошевићеву смрт.

2. Борислав Милошевић брат Слободана Милошевића и бивши амбасадор СР Југославије у Русији
Преминуо је у Београду 29. јуна 2013. године, после дуге и тешке болести. Милошевић је умро у болници, у Клиничко-болничком центру Дедиње.

3. Влајко Стојиљковић бивши министар унутрашњих послова СР Југославије
Једини министар полиције на свету који је оптужен за ратне злочине и за којим је расписана потерница Хашког трибунала. На дан када је усвојен Закон о сарадњи са Хашким трибуналом, 11. априла 2002. Стојиљковић је покушао да одузме себи живот на степеништу Скупштине.
Подлегао је повредама два дана касније.

 

Коментари / 0

Оставите коментар