EU odmrzla imovinu porodice Milošević!

Evropska unija ukinula je odredbu kojom je porodici Milošević - Borislavu, Slobodanu, Mirjani Marković i njihovoj deci Mariji i Marku, kao i snaji Milici Gajić, zamrznuta imovina u zemljama Evropske unije!

Srbija 18.09.2014 | 17:24
EU odmrzla imovinu porodice Milošević!

Pored porodice Milošević, na spisku je još sedmoro osoba - Milan Milutinović, nekadašnji predsednik Srbije, Dragoljub Ojdanić, general, nekadašnji ministar odbrane, Nikola Šainović, nekadašnji zamenik predsednika vlade SR Jugoslavije, Vlajko Stojiljković, nekadašnji ministar policije, Mile Mrkšić, general, Miroslav Radić, oficir, i Veselin Šljivančanin, oficir.

Nisu pretnja demokratiji

Ketrin Ešton, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, u ime Evropske komisije, u ponedeljak, 15. septembra, predložila je da se ukine Uredba 2488/2000 Saveta EU, po kojoj je u EU bila zamrznuta imovina nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i lica iz njegovog bližeg okruženja.

- S obzirom na to da je Savet EU u međuvremenu utvrdio da ne postoji više razlog za restriktivne mere protiv u dodatku navedenih lica jer ona više ne predstavljaju opasnost za učvršćivanje demokratije, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost i čitava Komisija EU predlažu da se ukine gorenavedena uredba.

Čim Savet EU prihvati ovaj predlog, te se on objavi u Službenom listu EU, biće odmrznuta imovina preostalim licima, koja su do danas na listi onih kojima je imovina zamrznuta - saznajemo u austrijskom parlamentu.

Crna lista iz devedesetih

U izjavi Mirjana Marković tvrdi da njena porodica i ona nemaju ništa od imovine u zemljama EU!

-Ni ja, ni moj muž, ni naša deca Marija i Marko, nemamo nikakvu imovinu u zemljama EU, nikad nismo ni imali - poručila je Marković, ali nije želela da komentariše kako se oseća povodom odluke EU.

I porodični prijatelj porodice Milošević-Marković Dragan Hadži Antić tvrdi da oni nemaju ništa od imovine u zemljama EU.

- To je stari spisak, odluka još iz 1999. ili 2000. godine, a odredbom o zamrzavanju imovine, tada im je zabranjeno i da putuju u zemlje EU - kaže Antić.

SA SPISKA TROJE MRTVO

1. Slobodan Milošević bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije
Preminuo je u pritvoru, u svojoj ćeliji u Sheveningenu 11. marta 2006. godine. Njegovo beživotno telo pronašli su stražari, odmah su pozvali osoblje pritvorske jedinice i dežurnog lekara, koji je potvrdio Miloševićevu smrt.

2. Borislav Milošević brat Slobodana Miloševića i bivši ambasador SR Jugoslavije u Rusiji
Preminuo je u Beogradu 29. juna 2013. godine, posle duge i teške bolesti. Milošević je umro u bolnici, u Kliničko-bolničkom centru Dedinje.

3. Vlajko Stojiljković bivši ministar unutrašnjih poslova SR Jugoslavije
Jedini ministar policije na svetu koji je optužen za ratne zločine i za kojim je raspisana poternica Haškog tribunala. Na dan kada je usvojen Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, 11. aprila 2002. Stojiljković je pokušao da oduzme sebi život na stepeništu Skupštine.
Podlegao je povredama dva dana kasnije.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar