ЛЕ: Партизан напада Европу!

Једини представник Србије у Европи ове сезоне, екипа Партизана вечерас у 19 часова почиње наступ у Лиги Европе.

Фудбал 18.09.2014 | 16:33
ЛЕ: Партизан напада Европу!

Црно-бели ће осми пут у последњих 11 година играти у групној фази неког такмичења, а први ривал у овој сезони биће велики Тотенхем.

Клуб који иза себе има 132 године традиције гостује у Хумској 1 од 19 часова. Биће то први дуел црно-белих са Спурсима, а седми окршај са Енглезима у Европи. У претходних 15 утакмица Партизан је остварио четири победе над Острвљанима.

Тренер Партизана Марко Николић најавио је да његов тим неће бити само пуки учесник у овој групи, те да ће већ против Тотенхема тражити добар резултат.

Иако ће црно-бели играти против тима који је последњих сезона потрошио неколико стотина милиона фунти на појачања, голман Партизана Милан Лукач истиче да фудбал не игра новац, него срце.

Николићев колега са клупе Тотенхема Маурисио Поћетино очекује тежак меч у Хумској, а иако неће имати неколико стандардних првотимаца, најавио је јак састав.

Поштовање према црно-белима исказао је бразилски везиста Паулињо, а у Београду би могао да заигра и наш млади репрезентативац Милош Вељковић.

Партизан иза себе има 78 победа у Европи, а у Хумској се очекује спектакл сличан дуелу са Арсеналом у Лиги шампиона пре неколико сезона.

Меч у Хумској судиће израелска судијска тројка на челу са Алоном Јефетом. У другом мечу групе Ц, турски Бешикташ дочекује грчки Астерас.

Коментари / 0

Оставите коментар