LE: Partizan napada Evropu!

Jedini predstavnik Srbije u Evropi ove sezone, ekipa Partizana večeras u 19 časova počinje nastup u Ligi Evrope.

Fudbal 18.09.2014 | 16:33
LE: Partizan napada Evropu!

Crno-beli će osmi put u poslednjih 11 godina igrati u grupnoj fazi nekog takmičenja, a prvi rival u ovoj sezoni biće veliki Totenhem.

Klub koji iza sebe ima 132 godine tradicije gostuje u Humskoj 1 od 19 časova. Biće to prvi duel crno-belih sa Spursima, a sedmi okršaj sa Englezima u Evropi. U prethodnih 15 utakmica Partizan je ostvario četiri pobede nad Ostrvljanima.

Trener Partizana Marko Nikolić najavio je da njegov tim neće biti samo puki učesnik u ovoj grupi, te da će već protiv Totenhema tražiti dobar rezultat.

Iako će crno-beli igrati protiv tima koji je poslednjih sezona potrošio nekoliko stotina miliona funti na pojačanja, golman Partizana Milan Lukač ističe da fudbal ne igra novac, nego srce.

Nikolićev kolega sa klupe Totenhema Maurisio Poćetino očekuje težak meč u Humskoj, a iako neće imati nekoliko standardnih prvotimaca, najavio je jak sastav.

Poštovanje prema crno-belima iskazao je brazilski vezista Paulinjo, a u Beogradu bi mogao da zaigra i naš mladi reprezentativac Miloš Veljković.

Partizan iza sebe ima 78 pobeda u Evropi, a u Humskoj se očekuje spektakl sličan duelu sa Arsenalom u Ligi šampiona pre nekoliko sezona.

Meč u Humskoj sudiće izraelska sudijska trojka na čelu sa Alonom Jefetom. U drugom meču grupe C, turski Bešiktaš dočekuje grčki Asteras.

Komentari / 0

Ostavite komentar