Помен дјеци жртвама НАТО бомбардовања

Учесници међународне конференције "Велики рат и почетак новог свијета - актуелно подсјећање за човјечанство" која се поводом стогодишњице почетка Првог свјетског рата одржава у Београду, положили су данас вијенце на споменик дјеци погинулој током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године.

Србија 18.09.2014 | 15:28
Помен дјеци жртвама НАТО бомбардовања

У име учесника конференције, вијенце су положили будући официри Руске морнарице, полазници Војне морнаричке школе "Нахимов" из Санкт Петербурга. Шеснаестогодишњи дјечаци су на споменик у Ташмајданском парку положили вијенце у име организатора конференције - руског Фонда "Андреј Првозвани" и Центра националне славе, као и српске организације "Београдски форум за свет равноправних".

Међународну конференцију, која је организована с циљем да анализира догађаје из Првог свјетског рата кроз перспективу свјетских историјских процеса, као и утицај Великог рата на савремено стање система међународних односа, јуче је у Центру "Сава" отворио Његова светост патријарх српски Иринеј.

Скуп је одржан уз подршку Министарства иностраних послова Руске Федерације, Управе спољних црквених веза Руске православне цркве, Владе Србије и Српске православне цркве.

Коментари / 0

Оставите коментар