Pomen djeci žrtvama NATO bombardovanja

Učesnici međunarodne konferencije "Veliki rat i početak novog svijeta - aktuelno podsjećanje za čovječanstvo" koja se povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata održava u Beogradu, položili su danas vijence na spomenik djeci poginuloj tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine.

Srbija 18.09.2014 | 15:28
Pomen djeci žrtvama NATO bombardovanja

U ime učesnika konferencije, vijence su položili budući oficiri Ruske mornarice, polaznici Vojne mornaričke škole "Nahimov" iz Sankt Peterburga. Šesnaestogodišnji dječaci su na spomenik u Tašmajdanskom parku položili vijence u ime organizatora konferencije - ruskog Fonda "Andrej Prvozvani" i Centra nacionalne slave, kao i srpske organizacije "Beogradski forum za svet ravnopravnih".

Međunarodnu konferenciju, koja je organizovana s ciljem da analizira događaje iz Prvog svjetskog rata kroz perspektivu svjetskih istorijskih procesa, kao i uticaj Velikog rata na savremeno stanje sistema međunarodnih odnosa, juče je u Centru "Sava" otvorio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Skup je održan uz podršku Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, Uprave spoljnih crkvenih veza Ruske pravoslavne crkve, Vlade Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Komentari / 0

Ostavite komentar