Србац: Валентина за понос

Ако нечим Србац може да се похвали, то су талентовани млади људи.

Република Српска 17.09.2014 | 19:20
Србац: Валентина за понос

Тако је, после Филипа Савића, који је захваљујући све самим десеткама проглашен за најбољег студента у историји Електротехничког факултета Бањалука, заблистала и Српчанка Валентина Вукотић (23). Она је Економски факултет у Бањалуци завршила са просечном оценом 9,97, а дипломирала са чистом десетком.

- За четири године студија добила сам само једну деветку, и то из предмета Макроекономија, код гостујућег професора Боривоја Крушковца из Београда. На дипломском испиту у јулу ове године на тему „Финансијско управљање, банкарство и осигурање“ добила сам чисту десетку. Диплому очекујем у фебруару, а да ли ћу бити проглашена за студента генерације, остаје да се види - рекла нам је Валентина и додала да је због изузетних резултата награђена стипендијом Фондације „Др Милан Јелић“ и једнократном стипендијом немачке фондације.

Као редовног стипендисту општине Србац, после овог успеха, примио је и начелник општине Драго Ћирић и његов заменик Ранко Недић, који су јој том приликом уручили новчану награду од 200 марака.

Валентина је као гимназијалка бирана за првог председника Омладинског парламента у Српцу и за члана Управног одбора Омладинске банке Србац, који има задатак да прави одабир омладинских пројеката који ће се финансирати из општинског буџета.

ПОНУДЕ
Валентина каже да се још није одлучила да ли ће студије наставити у Бањалуци или у иностранству, а менаџери неколико банака звали су је на разговор нудећи посао.

Једномесечну праксу одрадила је у Централној банци БиХ Бањалука.

ШКОЛА ПЛЕСА
Изузетне резултате постизала је као чланица Плесног клуба „Ритам“ Србац и у волонтерском раду у Центру за младе Србац.

-У Плесном клубу „Ритам“ Србац била сам активна 12 година, и за то време освојила сам 15 медаља на домаћим и међународним такмичењима у стандардним и латиноамеричким плесовима - рекла нам је Валентина и додала да сада држи властиту школу плеса и тако зарађује део новца за даље школовање.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Душко

17.09.2014 17:25

За надати се да ће овакви млади и паметни кадрови убрзо управљати Републиком Српском. Паметна је ова дјевојка и сигурно неће у СДНСД-е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

18.09.2014 07:09

Није ни цудо сто се њемацка одмах гура, она знају да цјене то сто ми не знамо. Кад нам оду ови паметни људи остацемо само ми овце и гузоње на власти са маказама за вуну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

18.09.2014 07:25

Свака цаст, све цеститке.

ОДГОВОРИТЕ