Srbac: Valentina za ponos

Ako nečim Srbac može da se pohvali, to su talentovani mladi ljudi.

Republika Srpska 17.09.2014 | 19:20
Srbac: Valentina za ponos

Tako je, posle Filipa Savića, koji je zahvaljujući sve samim desetkama proglašen za najboljeg studenta u istoriji Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, zablistala i Srpčanka Valentina Vukotić (23). Ona je Ekonomski fakultet u Banjaluci završila sa prosečnom ocenom 9,97, a diplomirala sa čistom desetkom.

- Za četiri godine studija dobila sam samo jednu devetku, i to iz predmeta Makroekonomija, kod gostujućeg profesora Borivoja Kruškovca iz Beograda. Na diplomskom ispitu u julu ove godine na temu „Finansijsko upravljanje, bankarstvo i osiguranje“ dobila sam čistu desetku. Diplomu očekujem u februaru, a da li ću biti proglašena za studenta generacije, ostaje da se vidi - rekla nam je Valentina i dodala da je zbog izuzetnih rezultata nagrađena stipendijom Fondacije „Dr Milan Jelić“ i jednokratnom stipendijom nemačke fondacije.

Kao redovnog stipendistu opštine Srbac, posle ovog uspeha, primio je i načelnik opštine Drago Ćirić i njegov zamenik Ranko Nedić, koji su joj tom prilikom uručili novčanu nagradu od 200 maraka.

Valentina je kao gimnazijalka birana za prvog predsednika Omladinskog parlamenta u Srpcu i za člana Upravnog odbora Omladinske banke Srbac, koji ima zadatak da pravi odabir omladinskih projekata koji će se finansirati iz opštinskog budžeta.

PONUDE
Valentina kaže da se još nije odlučila da li će studije nastaviti u Banjaluci ili u inostranstvu, a menadžeri nekoliko banaka zvali su je na razgovor nudeći posao.

Jednomesečnu praksu odradila je u Centralnoj banci BiH Banjaluka.

ŠKOLA PLESA
Izuzetne rezultate postizala je kao članica Plesnog kluba „Ritam“ Srbac i u volonterskom radu u Centru za mlade Srbac.

-U Plesnom klubu „Ritam“ Srbac bila sam aktivna 12 godina, i za to vreme osvojila sam 15 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima u standardnim i latinoameričkim plesovima - rekla nam je Valentina i dodala da sada drži vlastitu školu plesa i tako zarađuje deo novca za dalje školovanje.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Duško

17.09.2014 17:25

Za nadati se da će ovakvi mladi i pametni kadrovi ubrzo upravljati Republikom Srpskom. Pametna je ova djevojka i sigurno neće u SDNSD-e

ODGOVORITE
Name

Gradjanin

18.09.2014 07:09

Nije ni cudo sto se njemacka odmah gura, ona znaju da cjene to sto mi ne znamo. Kad nam odu ovi pametni ljudi ostacemo samo mi ovce i guzonje na vlasti sa makazama za vunu.

ODGOVORITE
Name

Miso

18.09.2014 07:25

Svaka cast, sve cestitke.

ODGOVORITE