Шпановић сумира: Помјерила сам границе

Најбоља српска атлетичарка сумирала је учинак у 2014. и изјавила да је имала најбољу сезону у каријери.

Остали спортови 17.09.2014 | 19:00
Шпановић сумира: Помјерила сам границе

Ивана Шпановић блистала је на такмичењима током 2014. године. Велике резултате које је остварила "крунинисала" је наступом на Купу континената у Маракешу, где је представљала Европу и то на најбољи начин.
"Велика је част и привилегија бити изабран и наступати за репрезентацију Европе. Много сам срећна јер смо Елоиз Лесур и ја успеле да у нашој дисциплини донесемо тиму Европе максимални број бодова. Посебан је осећај бранити боје континента и драго ми је да сам својим резултатом оправдала позив у репрезентацију и допринела победи нашег тима", истакла је Шпановићева.

Српска скакачица у даљ сумирала је целу сезону.

"Ово је дефинитивно моја најуспешнија година. Освојила сам светску бронзу у дворани и европско сребро, померила границе најбољег резултата како у дворани тако и на отвореном, избила сам на прву позицију светске ранг листе у једном тренутку да би у свеукупном поретку Дијамантске Лиге заузела друго место са истим бројем бодова као и првопласирана. Завршила сам сезону наступом за репрезентацију Европе и не могу бити срећнија. Током целе сезоне сам успела да одржим врло висок ниво форме и оно што је најважније нисам имала озбиљних повреда. Сви ови успеси дају ми додатно самопоуздање за наредну сезону у којој ће приоритет имати Светско првенство у Пекингу".

Ивана ће отићи на заслужену краћу паузу после великих успеха које је постигла, а почетком октобра српска атлетичарка започеће припреме за нову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар