Španović sumira: Pomjerila sam granice

Najbolja srpska atletičarka sumirala je učinak u 2014. i izjavila da je imala najbolju sezonu u karijeri.

Ostali sportovi 17.09.2014 | 19:00
Španović sumira: Pomjerila sam granice

Ivana Španović blistala je na takmičenjima tokom 2014. godine. Velike rezultate koje je ostvarila "kruninisala" je nastupom na Kupu kontinenata u Marakešu, gde je predstavljala Evropu i to na najbolji način.
"Velika je čast i privilegija biti izabran i nastupati za reprezentaciju Evrope. Mnogo sam srećna jer smo Eloiz Lesur i ja uspele da u našoj disciplini donesemo timu Evrope maksimalni broj bodova. Poseban je osećaj braniti boje kontinenta i drago mi je da sam svojim rezultatom opravdala poziv u reprezentaciju i doprinela pobedi našeg tima", istakla je Španovićeva.

Srpska skakačica u dalj sumirala je celu sezonu.

"Ovo je definitivno moja najuspešnija godina. Osvojila sam svetsku bronzu u dvorani i evropsko srebro, pomerila granice najboljeg rezultata kako u dvorani tako i na otvorenom, izbila sam na prvu poziciju svetske rang liste u jednom trenutku da bi u sveukupnom poretku Dijamantske Lige zauzela drugo mesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana. Završila sam sezonu nastupom za reprezentaciju Evrope i ne mogu biti srećnija. Tokom cele sezone sam uspela da održim vrlo visok nivo forme i ono što je najvažnije nisam imala ozbiljnih povreda. Svi ovi uspesi daju mi dodatno samopouzdanje za narednu sezonu u kojoj će prioritet imati Svetsko prvenstvo u Pekingu".

Ivana će otići na zasluženu kraću pauzu posle velikih uspeha koje je postigla, a početkom oktobra srpska atletičarka započeće pripreme za novu sezonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar