Троицки: Е, сад ме се већ плаше!

Чини ми се, да ме се много више играча из ТОП 100 сада боје. Једва чекам путовање у Азију - каже Србин, презадовољан одличним играма и тутулама по повратку на терен.

Тенис 17.09.2014 | 18:15
Троицки: Е, сад ме се већ плаше!

Фантастичан повратак Виктора Троицког! Морао је наш сјајни играч да иде све испочетка, да пролази и кроз квалификације на челенџерима и да „гризе” како би се вратио у светски врх. Почетак је одличан, а на то је додао и две титуле у Кому (Италија) и Бањалуци (Република Српска).

- Срећан сам што је кренуло добро. После само месец и по дана сам ушао међу најбољих 200 (тренутно је 170.) и то ми даје подстицај да наставим вредно да радим - каже Троицки на почетку разговора за „Спорт”.

Све је кренуло од Гштада (Швајцарска), преко турнира у Италији (Кортине, Сан Марина, Кома, Ђенове), па све до Бањалуке. Било би и боље, да није дошло до повреде.

- После Гштада сам имао велики пех. Због превеликог броја мечева у Кортини сам задобио руптуру трбушног мишића. Одлучио сам да наставим да играм и онда сам у Сан Марину схватио да не могу. Вратио сам се у Београд и лекари су установили да је руптура од чак шест милиметара. Мало сам паузирао и на срећу сада је све у реду.

Играо је Виктор против доста играча из најбољих 100 и углавном је из тих мечева излазио подигнутих руку.

- Само сам од тих играча из ТОП 100 изгубио од Вердаска у Гштаду. Чини ми се да се они много више боје мене, него ја њих. Када год је било неизвесно побеђивао сам и то довољно говори.

Управо је српски играч због жеље да напредује одлучио да иде на веће турнире.

- Данас путујем у Азију. Играћу у Шенжену, Пекингу и Шангају и на свим такмичењима идем кроз квалификације. Прелазим са шљаке на бетон и то ми много више одговара. Искрен да будем, узбуђен сам због путовања. Сви ови турнири су били у Европи и углавном сам ишао колима. Радујем се и жељан сам јачих турнира. Ипак, то су АТП такмичења, боља организација и потпуно другачији ниво.

Ако ништа друго, тамо бар Виктор неће морати да игра два меча у истом дану као на неким челенџерима.

- Бар тога нема - уз осмех каже Троицки. Дешавало се да на неким турнирима играм више мечева исти дан. Једноставно, киша је правила превише проблема, организатори нису имали другог избора и тако је морало.

Пре повратка на терен српски ас је нагласио да му је циљ повратак у ТОП 100 и учешће у главном жребу Аустралија опена.

- То ми је циљ за овај период. Знам да је можда мало „јачи”, али није немогућ. Свестан сам да ћу сада морати да играм још боље, јер је до најбољих 200 мало лакше доћи, сада ће ранг све спорије да се помера, али сам спреман за борбу - закључио је Виктор Троицки.

Повукао је Новак Ђоковић све везе, али ни то није било довољно да Виктор Троицки добије специјалне позивнице за турнире у Азији.

- Покушао је Ноле све, звао је људе стално, али ништа није могао да уради. Организатори су добили захтев од Ендија Мареја који су морали да прихвате, ту су били и ранији договори са неким другим играчима... Шта да се ради, идем кроз квалификације, ако ништа друго бар ћу да будем загрејан - уз осмех каже Троицки.

Помно је Виктор Троицки пратио окршај Србије и Индије у Бангладору.

- Све је добро кренуло, а онда се мало закомпликовало, па смо играли и пети меч. Стално сам био на вези са момцима и свака им част. Обезбедили су опстанак, стварно не би било лепо да смо испали. Надам се само да ћемо се следеће године поново окупити. Да ћемо Новак, Јанко, ови млади момци и ја заиграти заједно, јер сам сигуран да можемо да можемо да поновимо успех из 2010. године - јасан је Троицки.

Одушевљен је српски играч успехом наше кошаркашке репрезентације у Мадриду и сребрном медаљом коју су освојили.

- Цареви су! Одиграли су фантастично. Сама чињеница да су други на свету је невероватна. Честитам им, имамо врхунске кошаркаше, следеће године их очекује Европско првенство и сигуран сам да ће доказати да су најбољи у Европи - поручује Троицки.

Коментари / 0

Оставите коментар