Troicki: E, sad me se već plaše!

Čini mi se, da me se mnogo više igrača iz TOP 100 sada boje. Jedva čekam putovanje u Aziju - kaže Srbin, prezadovoljan odličnim igrama i tutulama po povratku na teren.

Tenis 17.09.2014 | 18:15
Troicki: E, sad me se već plaše!

Fantastičan povratak Viktora Troickog! Morao je naš sjajni igrač da ide sve ispočetka, da prolazi i kroz kvalifikacije na čelendžerima i da „grize” kako bi se vratio u svetski vrh. Početak je odličan, a na to je dodao i dve titule u Komu (Italija) i Banjaluci (Republika Srpska).

- Srećan sam što je krenulo dobro. Posle samo mesec i po dana sam ušao među najboljih 200 (trenutno je 170.) i to mi daje podsticaj da nastavim vredno da radim - kaže Troicki na početku razgovora za „Sport”.

Sve je krenulo od Gštada (Švajcarska), preko turnira u Italiji (Kortine, San Marina, Koma, Đenove), pa sve do Banjaluke. Bilo bi i bolje, da nije došlo do povrede.

- Posle Gštada sam imao veliki peh. Zbog prevelikog broja mečeva u Kortini sam zadobio rupturu trbušnog mišića. Odlučio sam da nastavim da igram i onda sam u San Marinu shvatio da ne mogu. Vratio sam se u Beograd i lekari su ustanovili da je ruptura od čak šest milimetara. Malo sam pauzirao i na sreću sada je sve u redu.

Igrao je Viktor protiv dosta igrača iz najboljih 100 i uglavnom je iz tih mečeva izlazio podignutih ruku.

- Samo sam od tih igrača iz TOP 100 izgubio od Verdaska u Gštadu. Čini mi se da se oni mnogo više boje mene, nego ja njih. Kada god je bilo neizvesno pobeđivao sam i to dovoljno govori.

Upravo je srpski igrač zbog želje da napreduje odlučio da ide na veće turnire.

- Danas putujem u Aziju. Igraću u Šenženu, Pekingu i Šangaju i na svim takmičenjima idem kroz kvalifikacije. Prelazim sa šljake na beton i to mi mnogo više odgovara. Iskren da budem, uzbuđen sam zbog putovanja. Svi ovi turniri su bili u Evropi i uglavnom sam išao kolima. Radujem se i željan sam jačih turnira. Ipak, to su ATP takmičenja, bolja organizacija i potpuno drugačiji nivo.

Ako ništa drugo, tamo bar Viktor neće morati da igra dva meča u istom danu kao na nekim čelendžerima.

- Bar toga nema - uz osmeh kaže Troicki. Dešavalo se da na nekim turnirima igram više mečeva isti dan. Jednostavno, kiša je pravila previše problema, organizatori nisu imali drugog izbora i tako je moralo.

Pre povratka na teren srpski as je naglasio da mu je cilj povratak u TOP 100 i učešće u glavnom žrebu Australija opena.

- To mi je cilj za ovaj period. Znam da je možda malo „jači”, ali nije nemoguć. Svestan sam da ću sada morati da igram još bolje, jer je do najboljih 200 malo lakše doći, sada će rang sve sporije da se pomera, ali sam spreman za borbu - zaključio je Viktor Troicki.

Povukao je Novak Đoković sve veze, ali ni to nije bilo dovoljno da Viktor Troicki dobije specijalne pozivnice za turnire u Aziji.

- Pokušao je Nole sve, zvao je ljude stalno, ali ništa nije mogao da uradi. Organizatori su dobili zahtev od Endija Mareja koji su morali da prihvate, tu su bili i raniji dogovori sa nekim drugim igračima... Šta da se radi, idem kroz kvalifikacije, ako ništa drugo bar ću da budem zagrejan - uz osmeh kaže Troicki.

Pomno je Viktor Troicki pratio okršaj Srbije i Indije u Bangladoru.

- Sve je dobro krenulo, a onda se malo zakomplikovalo, pa smo igrali i peti meč. Stalno sam bio na vezi sa momcima i svaka im čast. Obezbedili su opstanak, stvarno ne bi bilo lepo da smo ispali. Nadam se samo da ćemo se sledeće godine ponovo okupiti. Da ćemo Novak, Janko, ovi mladi momci i ja zaigrati zajedno, jer sam siguran da možemo da možemo da ponovimo uspeh iz 2010. godine - jasan je Troicki.

Oduševljen je srpski igrač uspehom naše košarkaške reprezentacije u Madridu i srebrnom medaljom koju su osvojili.

- Carevi su! Odigrali su fantastično. Sama činjenica da su drugi na svetu je neverovatna. Čestitam im, imamo vrhunske košarkaše, sledeće godine ih očekuje Evropsko prvenstvo i siguran sam da će dokazati da su najbolji u Evropi - poručuje Troicki.

Komentari / 0

Ostavite komentar