Тренери ЕУ рекли - НЕ!

"Ми желимо да радимо на уједињавању, а не на раздвајању. Политика нас не занима", категоричан је Дел Боске.

Фудбал 17.09.2014 | 18:00
Тренери ЕУ рекли - НЕ!

Идеја је вероватно потекла од неког ко није у животу шутнуо мачку са прага, али срећом – има нас много више који без фудбала не можемо. А испред свих нас то су тренери, који су одбили идеју да се због кризе у Украјини бојкотује Мундијал у Русији 2018. године!

Подсетимо, бојкот Светског првенства је био план политичара из Европске уније, али се о њему званично није говорило. Надамо се и неће, јер су тренери рекли своје на техничкој конференцији у Санкт Петербургу. Селектор Шпаније Висенте дел Боске оштро се супротставио крајње неспортском предлогу.
"Идеја да се бојкотује Мундијал у Русији никада нцеће наићи на подршку фудбалских тренера. Ми желимо да радимо на уједињавању, а не на раздвајању. Нас не занима политика", децидан је био Дел Боске.

Селектор Немачке Јоахим Лев, који је шампионски трофеј пригрлио пре само неколико месеци, одбио је да говори о политици, већ је кратко навео: "Русија има велику жељу и огромне могућности да Мундијал организује на високом нивоу".

Технички директор Фудбалског савеза Француске Франсоа Блакар рекао је за АФП да не верује у могућност бојкота Мундијала.

Коментари / 0

Оставите коментар