Treneri EU rekli - NE!

"Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Politika nas ne zanima", kategoričan je Del Boske.

Fudbal 17.09.2014 | 18:00
Treneri EU rekli - NE!

Ideja je verovatno potekla od nekog ko nije u životu šutnuo mačku sa praga, ali srećom – ima nas mnogo više koji bez fudbala ne možemo. A ispred svih nas to su treneri, koji su odbili ideju da se zbog krize u Ukrajini bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine!

Podsetimo, bojkot Svetskog prvenstva je bio plan političara iz Evropske unije, ali se o njemu zvanično nije govorilo. Nadamo se i neće, jer su treneri rekli svoje na tehničkoj konferenciji u Sankt Peterburgu. Selektor Španije Visente del Boske oštro se suprotstavio krajnje nesportskom predlogu.
"Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada nceće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika", decidan je bio Del Boske.

Selektor Nemačke Joahim Lev, koji je šampionski trofej prigrlio pre samo nekoliko meseci, odbio je da govori o politici, već je kratko naveo: "Rusija ima veliku želju i ogromne mogućnosti da Mundijal organizuje na visokom nivou".

Tehnički direktor Fudbalskog saveza Francuske Fransoa Blakar rekao je za AFP da ne veruje u mogućnost bojkota Mundijala.

Komentari / 0

Ostavite komentar