Партизан има за шта да игра у ЛЕ!

Свака победа у групној фази вреди 200.000 евра, бод плаћа дупло мање, а евентуални пласман у шеснаестину финала донео би клубу из Хумске значајне бонусе.

Фудбал 17.09.2014 | 15:30
Партизан има за шта да игра у ЛЕ!

За себе, за навијаче, али и за попуну празне клупске касе. Партизан у четвртак почиње такмичење у Лиги Европе у намери да игром загреје срца Гробара, а резултатима покуша да поправи не баш сјајну финансијску ситуацију у Хумској 1 која је и довела до штрајка радника у Спортском центру Земунело.

Утакмицом против Тотенхема црно-бели крећу не само у такмичарски изазов у коме ће за ривале у Групи Ц имати још Бешикташ и Астерас, већ и у лов на награде УЕФА које су, додуше, далеко мање него у Лигу шампиона, али нису занемарљиве.

Преведено на језик бројки, реми у групној фази вреди 100.000 евра, а евентуална победа доноси 200.000 евра. Буде ли се све одвијало према најсмелијим прогнозама, изабраницима Марка Николића можда се укаже шанса за пласман за бонусе, јер прво место у групи доноси додатних 600.000 евра, док ће другопласирани инаксирати 400.000 евра приде.

То значи да Парни ваљак има за шта да игра, с обзиром да му се у случају повољног резултата смеше награде у распону од 100.000 до максималних 1.800.000 евра.

Што би рекао народ: „мало ли је на ову скупоћу“.

На сајту Партизана објављено је да су црно-бели учешћем у квалификацијама за Лигу шампиона и пробојем у Лигу Европе за сад су успели да обезбеде финансијску награду УЕФА у вредности од 1.875.000 евра! Сад ће имати шансу да додатно увећају приходе, а ваља рачунати да ће највећа средства добити управо од меча са Тотенхемом, с обзиром да Енглези (после традиционално издашних Немаца) одлично плаћају ТВ права, биће ту новца од продаје улазница, јер је реално очекивати да управо тим из Лондона привуче највише публике на стадион, а кад се томе дода и продаја клупских сувенира у Црно-белом бутику са сигурношћу се може констатовати како је већ сад једини преостали српски представник на међународној сцени „добар“ два милиона евра ове сезоне.

То је економски део. Навијачима је, међутим, важнији спортски за који ће се борити капитен Саша Илић и друштво у жељи да поправе клупски коефицијент на листи УЕФА (за ову сезону 14,675) и тако омогуће Партизану да наредно лето дочека у што повољнијем статусу приликом жреба квалификација за Лигу шампиона или Лигу Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар