Partizan ima za šta da igra u LE!

Svaka pobeda u grupnoj fazi vredi 200.000 evra, bod plaća duplo manje, a eventualni plasman u šesnaestinu finala doneo bi klubu iz Humske značajne bonuse.

Fudbal 17.09.2014 | 15:30
Partizan ima za šta da igra u LE!

Za sebe, za navijače, ali i za popunu prazne klupske kase. Partizan u četvrtak počinje takmičenje u Ligi Evrope u nameri da igrom zagreje srca Grobara, a rezultatima pokuša da popravi ne baš sjajnu finansijsku situaciju u Humskoj 1 koja je i dovela do štrajka radnika u Sportskom centru Zemunelo.

Utakmicom protiv Totenhema crno-beli kreću ne samo u takmičarski izazov u kome će za rivale u Grupi C imati još Bešiktaš i Asteras, već i u lov na nagrade UEFA koje su, doduše, daleko manje nego u Ligu šampiona, ali nisu zanemarljive.

Prevedeno na jezik brojki, remi u grupnoj fazi vredi 100.000 evra, a eventualna pobeda donosi 200.000 evra. Bude li se sve odvijalo prema najsmelijim prognozama, izabranicima Marka Nikolića možda se ukaže šansa za plasman za bonuse, jer prvo mesto u grupi donosi dodatnih 600.000 evra, dok će drugoplasirani inaksirati 400.000 evra pride.

To znači da Parni valjak ima za šta da igra, s obzirom da mu se u slučaju povoljnog rezultata smeše nagrade u rasponu od 100.000 do maksimalnih 1.800.000 evra.

Što bi rekao narod: „malo li je na ovu skupoću“.

Na sajtu Partizana objavljeno je da su crno-beli učešćem u kvalifikacijama za Ligu šampiona i probojem u Ligu Evrope za sad su uspeli da obezbede finansijsku nagradu UEFA u vrednosti od 1.875.000 evra! Sad će imati šansu da dodatno uvećaju prihode, a valja računati da će najveća sredstva dobiti upravo od meča sa Totenhemom, s obzirom da Englezi (posle tradicionalno izdašnih Nemaca) odlično plaćaju TV prava, biće tu novca od prodaje ulaznica, jer je realno očekivati da upravo tim iz Londona privuče najviše publike na stadion, a kad se tome doda i prodaja klupskih suvenira u Crno-belom butiku sa sigurnošću se može konstatovati kako je već sad jedini preostali srpski predstavnik na međunarodnoj sceni „dobar“ dva miliona evra ove sezone.

To je ekonomski deo. Navijačima je, međutim, važniji sportski za koji će se boriti kapiten Saša Ilić i društvo u želji da poprave klupski koeficijent na listi UEFA (za ovu sezonu 14,675) i tako omoguće Partizanu da naredno leto dočeka u što povoljnijem statusu prilikom žreba kvalifikacija za Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar