Барса помаже Реалу да доведе Радуљицу?!

Мексиканац Ајон који је био прва жеља Мадриђана је ближи селидби у Кину или Сан Антонио, а Каталонци имају право прече куповине ако се врати у Шпанију.

Кошарка 17.09.2014 | 15:15
Барса помаже Реалу да доведе Радуљицу?!

Прича око Реал Мадрида и Мирослава Радуљице је добила нови детаљ. Мадриђани траже центра, Радуљица им је запао за око током Мундобаскета с обзиром да је слободан играч, а сада су се врата Краљевског клуба још више одшкринула за српског аса.

Јуче смо писали и о интересовању Реала за Мексиканаца Густава Ајона који је слободан играч пошто му је истекао уговор са Атлантом. Он је наводно био прва жеља европског вицешампиона. Спекулисало се о договореном трогодишњем уговору. Ипак, та жеља је тешко остварива. Пре свега, због Барселоне.

Наиме, Барселона је пре две године платила 60.000 евра Фуенлабради за Ајона, али је направљен договор да он може у НБА лигу. Мексиканац је отишао преко Атлантика, али са клаузулом која каже да Барса има пол позицију ако се он једнога дана врати у Шпанију, односно да заинтересовани шпански клуб мора да плати Каталонцима 300.000 евра ако хоће Ајона. Поред тога што Мексиканац има високе финансијске захтеве, тешко је за очекивати да ће Краљевски клуб приде платити и клаузулу највећем ривалу.

Мадридски Ас пише и да мексички центар има фантастичну финансијску понуду кинеског Шангдонга. Такође, амерички медији откривају да од Ајона није одсуато ни шампион Сан Антонио који у њему види добро решење да појача позицију „петице“.

Због свега тога, мадридски дневник пише да је име Мирослава Радуљице постало изузетно актуелно у плановима мадридског клуба који за две недеље има прву такмичарску утакмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар