Barsa pomaže Realu da dovede Raduljicu?!

Meksikanac Ajon koji je bio prva želja Madriđana je bliži selidbi u Kinu ili San Antonio, a Katalonci imaju pravo preče kupovine ako se vrati u Španiju.

Košarka 17.09.2014 | 15:15
Barsa pomaže Realu da dovede Raduljicu?!

Priča oko Real Madrida i Miroslava Raduljice je dobila novi detalj. Madriđani traže centra, Raduljica im je zapao za oko tokom Mundobasketa s obzirom da je slobodan igrač, a sada su se vrata Kraljevskog kluba još više odškrinula za srpskog asa.

Juče smo pisali i o interesovanju Reala za Meksikanaca Gustava Ajona koji je slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Atlantom. On je navodno bio prva želja evropskog vicešampiona. Spekulisalo se o dogovorenom trogodišnjem ugovoru. Ipak, ta želja je teško ostvariva. Pre svega, zbog Barselone.

Naime, Barselona je pre dve godine platila 60.000 evra Fuenlabradi za Ajona, ali je napravljen dogovor da on može u NBA ligu. Meksikanac je otišao preko Atlantika, ali sa klauzulom koja kaže da Barsa ima pol poziciju ako se on jednoga dana vrati u Španiju, odnosno da zainteresovani španski klub mora da plati Kataloncima 300.000 evra ako hoće Ajona. Pored toga što Meksikanac ima visoke finansijske zahteve, teško je za očekivati da će Kraljevski klub pride platiti i klauzulu najvećem rivalu.

Madridski As piše i da meksički centar ima fantastičnu finansijsku ponudu kineskog Šangdonga. Takođe, američki mediji otkrivaju da od Ajona nije odsuato ni šampion San Antonio koji u njemu vidi dobro rešenje da pojača poziciju „petice“.

Zbog svega toga, madridski dnevnik piše da je ime Miroslava Raduljice postalo izuzetno aktuelno u planovima madridskog kluba koji za dve nedelje ima prvu takmičarsku utakmicu.

Komentari / 0

Ostavite komentar