Дуле одговара Словенцима о моралу

Тренер Партизана демантовао је написе словеначких медија око двоструког морала и Јаке Клобучара и оценио да би тај играч требало да добије онолико новца колико је и зарадио.

Кошарка 16.09.2014 | 18:45
Дуле одговара Словенцима о моралу

Рачун Партизана је блокиран одлуком Кошаркашког трибунала за спортску арбитражу (БАТ) због дуга клуба Јаки Клобучару, за који Душко Вујошевић тврди да је увећан "преваром" играчевог менаџера.

На те тврдње реаговао је и играчев правни заступник, а словеначки "Дневник" пренео је да тренер Партизана има двоструке стандарде, јер је наплатио сав новац при раскиду уговора са ЦСКА.

"Стално се говори да сам од ЦСКА наплатио целокупан уговор. Морам да изнесем истину да 100 пута поновљене лажи које износе ментални разбојници не постану истина. Ја сам одустао од 1,4 милиона евра од тога уговора. Тај новац нисам наплатио да бих могао да се бавим послом који волим у клубу који има великих финансијских проблема", рекао је Вујошевић агенцији Бета.

"Цео мој уговор са ЦСКА није имао никакве анексе, већ је у потпуности био гарантован, укључујући и онај део од кога сам одустао".

Вујошевић је раније тврдио да се дуг Партизана Клобучару увећао када је направљен анекс уговора према којем ће клуб играчу дуговати 200 хиљада евра ако на време не плати стари дуг, што је, према тренеровим речима, требало да буде "само про форме".

"Неоспорно је да су се Партизан и Клобучар споразумели да се играчу исплате 53.000 евра, што су били предвиђени бонуси и три заостале плате у моменту раскида уговора. После тога је Партизан уплатио једну плату и остало је 38.000 евра дуга. Због добро познатих финансијских проблема клуб није могао на време да уплати тај новац", објаснио је Вујошевић.

Он је истакао да је менаџер Аца Рашковић тражио да се потпише гаранција да се у случају кашњења тај дуг увећава на 200.000 евра.

"Менаџер је председнику клуба Предрагу Даниловићу дао гаранције да се ради о формалности која никада неће бити употребљена. Оног момента када је истекло време те гаранције, играч је изашао пред ФИБА и БАТ је одлучио да му Партизан дугује 131.500 евра. Сматрам да је спортски и морално да играч добије онолико колико је стварно зарадио, а то је 38.000 евра, јер је он то стварно зарадио и јер је клуб у специфично тешкој ситуацији", рекао је Вујошевић.

Блокада од стране БАТ значи да Партизан неће моћи да региструје играче који су дошли из страних клубова.

"БАТ је и даље на снази. Играч је формално у праву, а до тих папира је дошао грешком клуба и прљавом игром менаџера", рекао је Вујошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар