Тадија Драгићевић у Француској

Бивши крилни центар Црвене звезде Телеком у новој сезони носиће дрес Стразбура.

Кошарка 16.09.2014 | 13:30
Тадија Драгићевић у Француској

Тадија Драгићевић није се дуго задржао у Црвеној звезди Телеком. У другој половини прошле сезоне стигао је из Ефеса, са којим је имао двомосечни уговор, а почетком ове одлучио је да се пресели у Француску.
Он ће бранити боје Стразбура, учесника квалификација Евролиге, који ће покушати са још седам екипа да избори место у најелитнијем европском клупском такмичењу.

Драгићевић (28 година, 205 цм) је прошле сезоне у дресу црвено-белих одиграо 12 мечева у Еврокупу, уз просечан учинак од 7,8 поена и 4,3 скока по мечу, док је у АБА лиги на паркету проводио нешто више од 19 минута уз просечних 6,4 поготка и 3,7 ухваћених лопти по утакмици.

Српски крилни центар ће у Стразбуру сарађивати са Венсаном Колеом, селектором Француске, актуелног шампиона Европе који је на недавно окончаном Мундобаскету освојио бронзу, који ће седети на клупи.

Драгићевић, који је у каријери осим за Црвену звезду и Ефес наступао и за Мега Визуру, Рому, Албу, Бјелу и Азовмаш, деби у новом клубу имаће 23. септембра када се Стразбур у квалификацијама за Евролигу састаје са литванском Ригом.

Коментари / 0

Оставите коментар