Tadija Dragićević u Francuskoj

Bivši krilni centar Crvene zvezde Telekom u novoj sezoni nosiće dres Strazbura.

Košarka 16.09.2014 | 13:30
Tadija Dragićević u Francuskoj

Tadija Dragićević nije se dugo zadržao u Crvenoj zvezdi Telekom. U drugoj polovini prošle sezone stigao je iz Efesa, sa kojim je imao dvomosečni ugovor, a početkom ove odlučio je da se preseli u Francusku.
On će braniti boje Strazbura, učesnika kvalifikacija Evrolige, koji će pokušati sa još sedam ekipa da izbori mesto u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Dragićević (28 godina, 205 cm) je prošle sezone u dresu crveno-belih odigrao 12 mečeva u Evrokupu, uz prosečan učinak od 7,8 poena i 4,3 skoka po meču, dok je u ABA ligi na parketu provodio nešto više od 19 minuta uz prosečnih 6,4 pogotka i 3,7 uhvaćenih lopti po utakmici.

Srpski krilni centar će u Strazburu sarađivati sa Vensanom Koleom, selektorom Francuske, aktuelnog šampiona Evrope koji je na nedavno okončanom Mundobasketu osvojio bronzu, koji će sedeti na klupi.

Dragićević, koji je u karijeri osim za Crvenu zvezdu i Efes nastupao i za Mega Vizuru, Romu, Albu, Bjelu i Azovmaš, debi u novom klubu imaće 23. septembra kada se Strazbur u kvalifikacijama za Evroligu sastaje sa litvanskom Rigom.

Komentari / 0

Ostavite komentar