Бајерн у проблемима пред долазак 'Грађана'

Швајнштагер, Алкантара и Рафиња од раније редовни у амбуланти, под упитником и Робен, Рибери одиграо само 22 минута.

Фудбал 16.09.2014 | 12:00
Бајерн у проблемима пред долазак 'Грађана'

Европа је на иглама – почиње нова сезона у Лиги шампиона! Али, уместо очекиваног узбуђења Пеп Гвардиола вероватно осећа јаку нервозу пред прво коло. Ем што на Алијанц арену стиже Манчестер Сити, ем зато што ће Шпанац имати велике главобоље око састављања тима.

Наиме, Гвардиола од раније не може да рачуна на повређене Тијага Алкантару, Бастијана Швајнштајгера и Рафињу, а у недељу је тренинг због проблема са коленом прескочио и Арјен Робен. Питање је и колико је спреман Франк Рибери с обзиром на то да је у победи над Штутгартом од 2:0 одиграо првих 22 минута у сезони. Јесте постигао гол, али за Сити Гвардиоли је Рибери потребан свих 90 минута, а питање је да ли Француз може да пружи толико.

Малерозни Холгер Бадштубер, такође, опет ће под нож, али на његово одсуство су у Минхену, нажалост, навикли пошто је 25-годишњи дефанзивац тек заиграо после паузе од 20 месеци због две узастопе повреде лигамената колена.

Наравно, у тако добро организованом клубу не може све да буде баш црно – Ћаби Алонсо се малтене моментално уклопио у нову екипу. Као да је одувек ту?
"Ћаби зна свој посао на овој позицију. Има и око за пас. Наше је само да му помогнемо, јер ће умрети ако све мора да ради сам", хвали Гвардиола досакорашњег везисту Реала.

Чињеница је, ипак, да Бајерн још није заиграо онако како је играо када је 2013. освојио Европу. Добар део тима је учествовао на Мундијалу у Бразилу, умор је видљив, а кретање ни изблиза на нивоу који би могао да задовољи Гвардиолине прохтеве.
"Знамо да морамо боље против Ситија. То је топ тим, шампион Енглеске, а нама фали ритам", каже капитен Филип Лам.

Истина, ни Сити није кренуо блиставо. Освојио је “само“ седам од могућих 12 бодова у прва четири кола Премијер лиге. У Минхену, притом, неће моћи да рачуна на савете Мануела Пелегринија који ће морати да одлежи казну због критика на рачун судија после елиминације од Барселоне прошле сезоне. Пабло Забалета је, такође, суспендован.

Коментари / 0

Оставите коментар