Bajern u problemima pred dolazak 'Građana'

Švajnštager, Alkantara i Rafinja od ranije redovni u ambulanti, pod upitnikom i Roben, Riberi odigrao samo 22 minuta.

Fudbal 16.09.2014 | 12:00
Bajern u problemima pred dolazak 'Građana'

Evropa je na iglama – počinje nova sezona u Ligi šampiona! Ali, umesto očekivanog uzbuđenja Pep Gvardiola verovatno oseća jaku nervozu pred prvo kolo. Em što na Alijanc arenu stiže Mančester Siti, em zato što će Španac imati velike glavobolje oko sastavljanja tima.

Naime, Gvardiola od ranije ne može da računa na povređene Tijaga Alkantaru, Bastijana Švajnštajgera i Rafinju, a u nedelju je trening zbog problema sa kolenom preskočio i Arjen Roben. Pitanje je i koliko je spreman Frank Riberi s obzirom na to da je u pobedi nad Štutgartom od 2:0 odigrao prvih 22 minuta u sezoni. Jeste postigao gol, ali za Siti Gvardioli je Riberi potreban svih 90 minuta, a pitanje je da li Francuz može da pruži toliko.

Malerozni Holger Badštuber, takođe, opet će pod nož, ali na njegovo odsustvo su u Minhenu, nažalost, navikli pošto je 25-godišnji defanzivac tek zaigrao posle pauze od 20 meseci zbog dve uzastope povrede ligamenata kolena.

Naravno, u tako dobro organizovanom klubu ne može sve da bude baš crno – Ćabi Alonso se maltene momentalno uklopio u novu ekipu. Kao da je oduvek tu?
"Ćabi zna svoj posao na ovoj poziciju. Ima i oko za pas. Naše je samo da mu pomognemo, jer će umreti ako sve mora da radi sam", hvali Gvardiola dosakorašnjeg vezistu Reala.

Činjenica je, ipak, da Bajern još nije zaigrao onako kako je igrao kada je 2013. osvojio Evropu. Dobar deo tima je učestvovao na Mundijalu u Brazilu, umor je vidljiv, a kretanje ni izbliza na nivou koji bi mogao da zadovolji Gvardioline prohteve.
"Znamo da moramo bolje protiv Sitija. To je top tim, šampion Engleske, a nama fali ritam", kaže kapiten Filip Lam.

Istina, ni Siti nije krenuo blistavo. Osvojio je “samo“ sedam od mogućih 12 bodova u prva četiri kola Premijer lige. U Minhenu, pritom, neće moći da računa na savete Manuela Pelegrinija koji će morati da odleži kaznu zbog kritika na račun sudija posle eliminacije od Barselone prošle sezone. Pablo Zabaleta je, takođe, suspendovan.

Komentari / 0

Ostavite komentar