Шлагер 1. кола ЛШ: Борусија - Арсенал

Посластица првог кола Лиге шампиона је дуел на увек крцатом Вестфалену.

Фудбал 16.09.2014 | 11:45
Шлагер 1. кола ЛШ: Борусија - Арсенал

Свака част званичном прваку Европе Реалу, опасној Барселони, повратницима Роми и Ливерпулу, моћном Бајерну и скупоценом Манчестер Ситију, али посластица уводног кола нове сезоне Лиге шампиона је дуел Борусије из Дортмунда и Арсенала.

Два ултраофанзивна тима, која су стилом и креацијом прирасла за срце поклоницима фудбала, у уторак од 20.45 играју најзанимљивију утакмицу уводне рунде елитног купа, а њихов судар у Групи Д слободно се може назвати и класиком овог такмичења, пошто ће то бити седми меч у последњих 12 година.

Скор је на страни Тобџија, славиле су три пута, избориле један реми и претрпеле два пораза, али искусни везиста Милионера Себастијан Кел каже да је време за радост навијача на Вестфалену.
„Прошло је баш доста времена од наше последње победе код куће над Арсеналом, сад морамо да се искупимо у очима навијачима за прошлосезонски пораз и освојимо три бода“, истиче Кел, који је из садашње екипе Борусије једини сведок последњег тријумфа над Арсеналом у Немачкој, извојеваног 2002. кад је за 2:1 погодио садашњи везиста лондонског тима Томаш Росицки, из једанаестерца.

Другу победу над екипом Арсена Венгера (истим резултатом) Милионери су обезбедили лане у групној фази, али у гостима, пошто су головима Мхитаријана и Левандовског славили на Емиратима.
„Од свих екипа у Лиги шампиона најбоље познајемо баш Арсенал, јер с њима стално играмо. Судар са Енглезима за нас долази у не баш добром тренутку, јер имамо неколико повређених играча, али никад се нећемо жалити и радујемо се изазову пред нашим навијачима, иако је Венгер ов овог лета довео изузетне нападаче Санчеза и Велбека и покушаће одмах да искористи њихов квалитет“, сматра Јирген Клоп.

Шеф струке Дортмунда обазрив је у погледу прогноза ко ће играти финале Лиге шампиона, али његови играчи делују мало храбрије, па Хенрик Мхитаријан каже да би управо Дортмунд могао да се нађе у завршној борби, као и прошле године у Лондону, кад је поклекао пред Бајерном.
„Што да не? Имамо снагу да то урадимо. Можемо опет да се пласирамо у финале, овога пута у Берлину“, самоуверен је репрезентативац Јерменије.

Србин Милош Јојић и Јапанац Шинђи Кагава су на данашњем тренунгу радили одвојено од екипе, али немачки новинари истичу да ће обојица у стартних 11.

Коментари / 0

Оставите коментар