Šlager 1. kola LŠ: Borusija - Arsenal

Poslastica prvog kola Lige šampiona je duel na uvek krcatom Vestfalenu.

Fudbal 16.09.2014 | 11:45
Šlager 1. kola LŠ: Borusija - Arsenal

Svaka čast zvaničnom prvaku Evrope Realu, opasnoj Barseloni, povratnicima Romi i Liverpulu, moćnom Bajernu i skupocenom Mančester Sitiju, ali poslastica uvodnog kola nove sezone Lige šampiona je duel Borusije iz Dortmunda i Arsenala.

Dva ultraofanzivna tima, koja su stilom i kreacijom prirasla za srce poklonicima fudbala, u utorak od 20.45 igraju najzanimljiviju utakmicu uvodne runde elitnog kupa, a njihov sudar u Grupi D slobodno se može nazvati i klasikom ovog takmičenja, pošto će to biti sedmi meč u poslednjih 12 godina.

Skor je na strani Tobdžija, slavile su tri puta, izborile jedan remi i pretrpele dva poraza, ali iskusni vezista Milionera Sebastijan Kel kaže da je vreme za radost navijača na Vestfalenu.
„Prošlo je baš dosta vremena od naše poslednje pobede kod kuće nad Arsenalom, sad moramo da se iskupimo u očima navijačima za prošlosezonski poraz i osvojimo tri boda“, ističe Kel, koji je iz sadašnje ekipe Borusije jedini svedok poslednjeg trijumfa nad Arsenalom u Nemačkoj, izvojevanog 2002. kad je za 2:1 pogodio sadašnji vezista londonskog tima Tomaš Rosicki, iz jedanaesterca.

Drugu pobedu nad ekipom Arsena Vengera (istim rezultatom) Milioneri su obezbedili lane u grupnoj fazi, ali u gostima, pošto su golovima Mhitarijana i Levandovskog slavili na Emiratima.
„Od svih ekipa u Ligi šampiona najbolje poznajemo baš Arsenal, jer s njima stalno igramo. Sudar sa Englezima za nas dolazi u ne baš dobrom trenutku, jer imamo nekoliko povređenih igrača, ali nikad se nećemo žaliti i radujemo se izazovu pred našim navijačima, iako je Venger ov ovog leta doveo izuzetne napadače Sančeza i Velbeka i pokušaće odmah da iskoristi njihov kvalitet“, smatra Jirgen Klop.

Šef struke Dortmunda obazriv je u pogledu prognoza ko će igrati finale Lige šampiona, ali njegovi igrači deluju malo hrabrije, pa Henrik Mhitarijan kaže da bi upravo Dortmund mogao da se nađe u završnoj borbi, kao i prošle godine u Londonu, kad je poklekao pred Bajernom.
„Što da ne? Imamo snagu da to uradimo. Možemo opet da se plasiramo u finale, ovoga puta u Berlinu“, samouveren je reprezentativac Jermenije.

Srbin Miloš Jojić i Japanac Šinđi Kagava su na današnjem trenungu radili odvojeno od ekipe, ali nemački novinari ističu da će obojica u startnih 11.

Komentari / 0

Ostavite komentar