Из Звезде опет: Толе, одлази!

Фудбалски клуб Црвена звезда поново је затражио оставку првог човека Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића.

Фудбал 16.09.2014 | 09:15
Из Звезде опет: Толе, одлази!

На састанку Управног одбора клуба једногласно је одлучено да се Караџићу да рок од 30 дана да поднесе оставку и распише нове изборе.

Повод за такву реакцију било је незадовољство управе ‘црвено-белих’ због суђења у Крушевцу, на мечу са Напретком, који је завршен резултатом 0:0.

“Разматрали смо актуелна питања везана за клуб и донели одлуку да затражимо да Томислав Караџић поднесе оставку и распише изборе на свим нивоима”, рекао је председник Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Вршилац дужности генералног секретара Звездан Терзић истакао је да овога пута ‘црвено-бели’ неће одустати од те иницијативе као прошле године. Подсетимо, тада су утакмице Јелен Суперлиге касниле, а иако је Караџић најавио да ће напустити функцију, касније је објавио да остаје до краја свог мандата.

“Направићемо добру стратегију, и Црвена звезда овог пута неће стати као што је учинила прошле године. Раније је Звезда дала рок Томиславу Караџићу да нешто промени или да поднесе оставку. Ништа се није променило и због тога инсистирамо на оставци. Послаћемо му допис о томе и џентлменски ћемо му дати рок од 30 дана. Очекујем да клуб као што је Црвена звезда добије подршку комплетне фудбалске Србије. Што се тиче моје функције у Заједници, донећу одлуку после разговора са колегама у клубу о тој теми”, нагласио је Терзић.

Терзић је нагласио да је познато да Црвена звезда има своје проблеме, и да овим не жели да их сакрије од јавности.

“Не бих желео да јавност стекне утисак да ми нападом на Томислава Караџића желимо да сакријемо сопствене проблеме. Не, свесни смо ситуације у којој је клуб. Свесни смо и да у Крушевцу нисмо одиграли како треба, али то је посао за стручни штаб. Клуб је у завршној фази израде стратегије за финансијску стабилизацију, подмлађивање тима и освајање титуле. Освајање титуле је последња ставка, јер она није примарна у овој ситуацији. Свакако ћемо се борити и за њу, али не желимо да нас краду и одузимају ту шансу”, рекао је Терзић.

Потпредседник клуба Славиша Кокеза одговорио је на питање да ли Црвена звезда има кандидата за председника ФСС:

“Имаћемо кандидата, а када буду расписани избори, саопштићемо и његово име. Знаће се на време”.

Коментари / 0

Оставите коментар